Nicolae Robu: “Și în Paris dacă mergem vedem că nu e o...

Nicolae Robu: “Și în Paris dacă mergem vedem că nu e o curățenie model”. Primarul vrea patrule în centru care să anunțe când sunt coșurile pline

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu se laudă în continuare că Timișoara este un oraș din ce în ce mai curat. Asta deși noul operator de salubrizare stradală a început să facă curat de doar câteva zile, însă în doar anumite zone din oraș.

Edilul a precizat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la primărie, că nici Parisul nu ar fi un oraș curat și că în centrul Timișoarei, după ce polițiști locali patrulează în civil, mai sunt foarte puține gunoaie pe jos.

“Unde sunt mii de oameni, nu poate fi la fel de curat ca unde sunt zeci de oameni. Și în Paris dacă mergem vom vedea că nu e o curățenie model, nici într-un caz. Am făcut progrese și numai cine este de rea credință în raport cu orașul nu recunoaște aceste progrese și încă suntem la început pe această cale a transformării orașului într-unul model de curățenie. M-am uitat seara, am făcut poze, ici-colo mai vezi câte un chiștoc, după ce mii de oameni umblă prin zona centrală. E o mare diferență între ce e acum și ce a fost. Polițiștii locali în civil își fac datoria, deși am fost criticat că îi pun să patruleze în spațiile publice, unde există și cea mai mare expunere la a se produce mizerie. Uite că am luat o măsură de interes public, ea este legală, polițiștii în civil sesizează discret echipele în uniformă care vin rapid și îi amendează pe cei ce nu înțeleg să fie civilizați. Și nu fac altceva decât ce se întâmplă în țările pe care le admirăm. Noi îi admirăm pe alții, dar când e să facem ce fac ei pentru a ajunge la acele standarde, atunci găsim mereu motive de cârcoteală, de obstrucționare.


Pe mine nu mă oprește nimic, merg înainte și rezultatele se văd foarte clar”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a făcut un apel la timișoreni să se “aplece” și să ia un chioștoc de țigară sau un șervețel, dacă le văd aruncate pe jos, precizând că “eu am făcut personal lucrul acesta, sperând că se molipsesc și alții dacă văd că primarului nu îi cad fulgii dacă se apleacă să ia un chiștoc”.

Edilul a mai anunțat că, din această săptămână, în centrul Timișoarei se va face permanență. “Vor fi patrulări non-stop în weekend, în zona central, și când e vreme bună nu doar în weekend, pentru a se vedea la timp când anumite coșuri deja sunt pe cale să fie pline, pentru a nu se mai ajunge să se reverse gunoiul din ele”, a adăugat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a vorbit, în cadrul conferinței de presă, și despre campania de curățenie pe care a anunțat că o va organiza înainte de Paști, fiind implicați, în special, angajați ai societăților subordonate municipalității.

“Se va interveni, se va face acea campanie despre care am vorbit, de curățenie de Paști. Se va face în primul rând prin mobilizarea societăților primăriei și alături de ele o să participe și Brantner și sper eu să participe și Retim-ul. Ei trebuie să transporte ceea ce scot oamenii în stradă, să vină cu utilajele lor de transport, să le încarce și să le ducă la destinație. Timp de o săptămână se va desfășura, după care se vor aplica amenzi drastice celor ce scot gunoiul în stradă. Noi trebuie să fim realiști, avem de ales între a ne uita la grămezile de deșeuri aruncate în stradă și a face un lucru care nu e chiar cel mai dorit. Și anume, campanii de ridicare a lor. Eu cred că trebuie să ducem o muncă de educație civică, de lămurire a oamenilor că nu așa trebuie să trăim într-un oraș care se respectă, dar în paralel să mai ridicăm acest gunoi, pentru că altfel ne facem orașul de râs și este un disconfort să vedem aceste mormane. Degeaba spunem că este interzis, că nu îi putem prinde pe toți. Unde nu ai camere video, nu-i poți prinde pe cei ce duc gunoiul în stradă. Și atunci trebuie să-l ridicăm, asta este”, a afirmat Nicolae Robu.

Pe parcursul acestei săptămâni, reprezentanții Primăriei Timișoara vor anunța în ce perioadă se va desfășura campanie de curățenie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.