O nouă alunecare de teren la Dealul Liliecilor, dar lucrările merg bine...

O nouă alunecare de teren la Dealul Liliecilor, dar lucrările merg bine pe lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2097240806">

Cu excepţia zonei de la Dealul Liliecilor, lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva este în mare parte finalizat. Unul dintre membrii Asociaţiei Pro Infrastructură a realizat o serie de imagini pe acest lot.

Acestea arată un şantier în mare parte finalizat, cu dificultăți doar la nodul Şoimuş, unde problemele cu terenul au adus întârzieri semnificative. Totuşi, imaginile realizate arată o activitate susţinută aici, inclusiv zeci de muncitori şi de utilaje care acţionează şi aici. Se intervine la stabilizarea versantului de la Dealul Liliecilor, dar şi la terasamentul viitoarei porţiuni de autostradă. Conform Pro Infrastructură, 22 de kilometri din acest lot care sunt în cea mai mare parte finalizaţi, stadiul total al lucrărilor fiind apreciat de reprezentanţii organizaţiei la 95%.

Problemele sunt chiar la deja celebrul Deal al Liliecilor, unde terenul este unul problematic, iar Pro Infrastructură cere atenţie sporită. „Din păcate, faimosul versant dă bătăi de cap în continuare. În weekend a avut loc o nouă alunecare. Cert este că va fi nevoie de întreținere atentă și constantă a sistemului de scurgere a apelor pluviale și a plaselor de protecție mult timp după inaugurarea probabilă din această toamnă. Cerem responsabilitate maximă atât din partea antreprenorului general cât și a oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a implementa soluțiile tehnice optime care se impun și măsuri de siguranță suplimentare în vederea deschiderii traficului în 2019. În plus, solicităm o analiză obiectivă a riscurilor de alunecări și căderi de pietre de pe versant și monitorizarea nonstop a zonei astfel încât șoferii să circule în deplină siguranță”, a anunţat Asociaţia Pro Infrastructură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.