Pacienții în stare critică, mai multe șanse la viață. Aparate în valoare...

Pacienții în stare critică, mai multe șanse la viață. Aparate în valoare de milioane de euro ajung la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, singurul de acest fel din vestul țării, pacienții în stare gravă, internați în cadrul compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă, erau tratați cu o aparatură medicală veche de cel puțin zece ani.

Voichița Lăzureanu, directorul unității medicale de la Pădurea Verde, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul Sănătății a găsit fonduri pentru a moderniza acest compartiment, după un deceniu în care nu s-au mai făcut investiții.


Astfel, Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara i-a fost alocată suma de zece milioane de lei, printr-un program derulat prin Banca Mondială. Cu acești bani vor fi cumpărate o serie de aparate și echipamente medicale extrem de utile.

„Astăzi am primit vestea că ne-au fost alocate zece milioane de lei prin programul de guvernare prin Banca Mondială. Acești bani vor fi investiți de către spital în aparatură de terapie intensivă. Este vorba de aparate de ventilație mecanică, unul pentru copii sub zece kilograme, adică este vorba aici de neonatologie, și nouă aparate de ventilație pentru adulți. Pe lângă aceasta, tot ce mai este nevoie pentru Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă: infuzomate, injectomate, monitoare, stații centrale de monitorizare, care să poată să vadă toate monitoarele care sunt legate la pat. Această investiție ultima dată a fost făcută în 2009, tot printr-un program de Bancă Mondială, când au fost alocați bani pentru achiziția acelor aparate. Sunt zece ani în care nu am mai beneficiat de investiții de la Ministerul Sănătății și suntem foarte bucuroși că programul de guvernare s-a materializat și pentru noi”, a afirmat Voichița Lăzureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.