Patru benzi către autostradă, prin Dumbrăvița. Astăzi aflăm constructorul

Patru benzi către autostradă, prin Dumbrăvița. Astăzi aflăm constructorul

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș va face, astăzi, un pas important în ceea ce privește lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de autostrada A1, prin Dumbrăvița. Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că astăzi vom avea constructor pentru acest proiect care va fi realizat cu bani europeni.

“Sper ca astăzi, până la ora 24.00 noaptea, vom avea constructor la drumul Timișoara – Dumbrăvița –Giarmata, patru benzi.


Acest proiect pe fonduri europene foarte important presupune proiectare plus execuție, cu un termen de maxim opt luni de zile realizarea proiectării și după aceea continuarea cu execuția. Sper ca de mâine să știm clar că avem constructor pe acest drum județean important. Sunt doi ofertanți, fiecare ofertant este constituit din asocieri de firme. Licitația este pentru proiectare plus execuție, iar mâine știm dacă avem câștigător”, a afirmat Călin Dobra.

Licitația pentru lucrările de proiectare și execuție la drumul județean 691 a fost lansată în luna octombrie a anului trecut. Concret, în cadrul unui proiect european în valoare de aproape 60 de milioane de lei, fără TVA, va fi lărgit la patru benzi drumul care leagă Timișoara de autostrada A1, prin Dumbrăvița.

Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu DN Centura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1.

Contractul de finanțare între Consilul Județean Timiș, în calitate de beneficiar al proiectului, și Ministerul Dezvoltării Regionale, în calitate de autoritate de management pentru POR 2014-2020, a fost semnat în luna martie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.