Patru militari români, răniți în Afganistan în urma unui atac al insurgenților

Patru militari români, răniți în Afganistan în urma unui atac al insurgenților

0
DISTRIBUIȚI

Patru militari români au fost răniți, sâmbătă, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldații aflați în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN. Cei patru militari răniți sunt conștienți și în stare stabilă.

„Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței «Sfântul Andrei», aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți”, a informat Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, forțele americane acordându-le sprijin terestru și aerian.


Cei patru militari au fost evacuați pe cale terestră în urma incidentului, către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

„În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă. Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora”, mai arată MApN.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.