Ripensia se pregăteşte pentru „sinteticul” Metaloglobusului. Alexandru Pelici îl laudă pe Laszlo...

Ripensia se pregăteşte pentru „sinteticul” Metaloglobusului. Alexandru Pelici îl laudă pe Laszlo Balint, tehnicianul bucureştenilor

0
DISTRIBUIȚI

Aflată pe o pantă ascendentă în această primăvară, formaţia din Ciarda Roşie are parte de o nouă deplasare în zona Capitalei. Ripensia nu are însă motive statistice să se sperie de jocul din cartierul Pantelimon, deoarece în acest sezon a plecat neînvinsă de pe terenurile din zona Bucureşti-Ilfov. Roş-galbenii s-au pregătit totodată în mod special pentru jocul de pe suprafaţa artificială a Metaloglobusului, grupare întărită serios în iarnă după sosirea lui Laszlo Balint.

„Ne aşteaptă un meci împotriva unei echipe care s-a întărit foarte mult în această iarnă. Odată cu schimbarea antrenorului şi venirea lui Giuszi Balint, un antrenor pe care-l apreciez foarte mult, a făcut multe la Snagov, a lăsat echipa pe primul loc pentru a încerca marea cu degetul, dacă pot să spun aşa… şi rezultatele s-au văzut imediat. A ridicat acea echipă de pe locurile retrogradabile, s-a întărit foarte mult. O echipă cu jucători valoroşi: fraţii Herea, Tomozei, Vîlceanu, Ionescu, Lungu, Iacob portarul, sunt jucători cu experienţă, unii chiar la niveL de Liga I. Un meci interesant, sperăm să facem un joc bun şi, de ce nu, suntem două echipe apropiate, e important să legăm rezultatele pozitive”, a declarat Alexandru Pelici, „principalul” lui „Ripi”.

Ripensia nu va putea miza la Bucureşti pe Stoi, suspendat şi oricum accidentat după jcoul de sâmbătă, Ungureanu nu e încă refăcut, în schimb, tânărul Dobie a şi jucat în testul de ieri cu CNP Timişoara.


Roş-galbenii au jucat acest amical pe un teren asemănător cu cel al Metaloglobusului, adică pe cel sintetic de la Baza 2. „Încercăm să facem acomodarea cu suprafaţa… am făcut ieri un joc cu Centrul Naţional de Pregătire, îi mulţumim lui Cristi (Petcu) pentru ajutorul lui… azi vom face din nou antrenament tot acolo şi vineri înaintea jocului vom face un antrenament pe supraţafa sintetică”, a spus Pelici.

Jocul cu CNP s-a încheiat cu scorul de 5-0 pentru divizionara secundă. Ţieranu, Drăghici (2) şi Stoica (2) au punctat pentru ripensişti. Aceştia au evoluat în formula: Moldovan – Popa, Tînc, Hecsko, Toma, Zaluschi, Anghelina, Chera, Stoica, Dumiter, Mansour. Au mai intrat: Păduraru – Apro, Țieranu, Străuț, Burdeț, Dobie, Monea, Drăghici și Popovici.

Alex Pelici consideră că pentru „Ripi” urmează un calup de trei meciuri mai grele: „Mi-aş dori să trecem de seria asta, căci sunt trei jocuri importante şi grele pentru noi în acelaşi timp şi încercăm să scoatem cât mai multe puncte… mă refer la deplasarea de la Metaloglobus, jocul cu Chindia de acasă şi din nou, deplasare la Energeticianul. Chindia e o echipă care încearcă promovarea… Vor fi jocuri dificile, încercăm să scoatem cât mai multe puncte”.

Meciul Metaloglobus Bucureşti – Ripensia Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în runda 28 a Ligii a II-a. Roş-galbenii au 35 de puncte, cu două mai multe decât „Echipa Pantelimonului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.