Peste 120 de incendii în pădurile din proprietatea statului în primele trei...

Peste 120 de incendii în pădurile din proprietatea statului în primele trei luni din 2019. Cele mai multe, în Banat

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1920322519">

Peste 120 de incendii s-au înregistrat în pădurile din proprietatea statului în primele trei luni ale anului 2019, în condițiile în care în aceeași perioadă a anului trecut au avut loc trei incendii. Romsilva a precizat că factorul determinant pentru această creștere în numărul incendiilor a fost vremea favorabilă declanșării flăcărilor.

„Condițiile meteorologice din acest an au fost unele favorabile declanșării incendiilor de pădure, astfel fiind întregistrate în primele trei luni ale anului, în pădurile proprietatea publică a statului administrate de Romsilva 128 de incendii, depășindu-se media multianuală din ultimul deceniu”, a transmis Romsilva, la solicitarea Mediafax.

Cele mai multe incendii în pădurile proprietatea publică a statului administrate de Romsilva s-au înregistrat în județul Caraș – Severin, respectiv 20, fiind urmat de județul Mehedinți, cu 18 incendii de pădure, Gorj, cu 17 incendii, și Sibiu, cu 14 incendii în pădurile proprietatea publică a statului administrate de Romsilva.

Incendiile au afectat în primele trei luni, în total, 606 hectare.

Anul trecut, datorită condițiilor meteorologice, în primul trimestru au fost înregistrate trei incendii în pădurile proprietatea publică a statului.

„Personalul silvic al Romsilva a participat, alături de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la stingerea acestor incendii, inclusiv la intervenții pentru stingerea unor incendii în păduri private, administrate de ocoale silvice de regim”, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.