Peste 6.000 de oameni au alergat la Timotion, pentru a susține 20...

Peste 6.000 de oameni au alergat la Timotion, pentru a susține 20 de proiecte sociale. Printre participanți, primarul Robu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

La Timișoara a avut loc, astăzi, cea de-a cincea ediție a Timotion, cea mai mare alergare în scop caritabil din vestul țării. În total, peste 6.000 de persoane s-au înscris pentru a alerga în una din cele șase curse ale evenimentului sportiv.

Potrivit organizatorilor, ca urmare a taxelor donate de participanți pentru participarea la curse, s-au strâns peste 400.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru susținerea a 20 de proiecte sociale din zona de vest a țării.

„Ne-am propus să strângem 450.000 de lei, aproape am reușit, sunt peste 400.000 de lei, iar pagina noastră, timotion.ro, încă mai primește donații până pe 13 mai. Reacția publicului a fost extraordinară, am crescut cu 2.000 de persoane față de anul trecut și cred că la anul deja depășim 10.000 de oameni”, ne-a declarat Olimpiu Porumb, din partea Alergotura, organizator al Timotion.

La evenimentul sportiv au participat și pompieri, polițiști, familii cu copii sau persoane în scaun rulant.


De asemenea, și primarul Nicolae Robu a dorit să alerge în scop caritabil în cadrul unei curse, iar apoi s-a lăudat pe Facebook, postând un filmuleț cu momentul startului.

„Felicitări, dragi iubitori ai sportului, dragi alergători! Felicitări dragi organizatori! Sunteți, cu toții, exemple demne de urmat! Lansez, cu această ocazie, inițiativa «Alergăm zilnic cel puțin 15 minute». Voi găzdui pe prezenta pagină Facebook, în fiecare zi, autoanunțarea, ca atare, a celor care au alergat în ziua în cauză minimum cele 15 minute”, a scris edilul, pe rețeaua de socializare.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.