Piaţa Badea Cârţan va fi închisă. Noul şef al OPC Timiş, acuzaţii...

Piaţa Badea Cârţan va fi închisă. Noul şef al OPC Timiş, acuzaţii la adresa primăriei

1
DISTRIBUIȚI

Inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş au verificat, în ultima perioadă, pieţele din Timişoara, în condiţiile în care se apropie sărbătorile pascale. Iar neregulile descoperite nu sunt deloc puţine, vinovaţi fiind atât comercianţii cât şi cei care administrează pieţele din oraş.

„În această săptămână am făcut o vizită la aproape toate piețele din Timişoara. Chiar dacă legea prevede obligativitatea existenței locurilor de parcare, a spațiilor frigorifice, a spațiilor de spălare, acestea nu există sau dacă există, sunt într-o situație foarte proastă. Este o situație pe care nu cred că mai trebuie să o tolerăm. Nu sunt asigurate locuri producătorilor locali. Trebuie luate măsuri și nu trebuie să mai tolerăm o astfel de situație”, a declarat, astăzi, în şedinţa colegiului prefectural, Daniel Franţescu, subprefect de Timiș.

De asemenea, Sorin Susanu, noul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, a precizat că există posibilitatea ca activitatea pieţei Badea Cârţan să fie suspendată, pe motiv că ar fi “total improprie”.

„Trebuie să existe legalitatea funcționării acestor piețe și condițiile igienico-sanitare și minime obligatorii prevăzute de lege.


Degeaba producătorii aduc produse conforme dacă efectiv această administrație a piețelor îi pune în situația ca produsele să fie deteriorate și imposibil de depozitat în condiții normale și obligatorii, lucru care duce mai departe la produse neconforme pentru consumator. Ca urmare, primăria trebuie să înțeleagă, prin Administrația Piețelor, că legea este valabilă și pentru ei și că nerespectarea normelor legale poate duce la sancțiuni care pot ajunge pe lângă amenzi, care au valori de până la 50.000 de lei, până la suspendarea de activitate. Am descoperit în piețe gunoi depozitat necorespunzător, apa destinată consumatorilor cât și celor din piață care nu știm dacă este potabilă, spații de depozitare frigorifice nefuncționale, spații de depozitare cu igrasie, faptul că nu există locurile minim obligatorii de parcare și multe alte situații. Una dintre acestea este și faptul că nu există zona destinată producătorilor, altfel nu facem decât să facilităm accesul speculanților. Activitatea de control este în desfășurare. Se va aplica inclusiv măsura de suspendare a activității în cazul unor spații, spre exemplu Piața Badea Cârțan, care este total improprie acestor activități”, a declarat Sorin Susanu.

1 COMENTARIU

  1. Cu ce ajută Protecția Consumatorului pe producătorii care săracii n-au condiții bune pentru vînzarea mărfii? Cu faptul că închide piața, deci nu vor mai avea deloc unde să-și vîndă marfa?
    Nu vorbesc că și consumatorii vor fi afectați, nemaiavînd de unde să cumpere (bucuria supermarketurilor). Unde să se plîngă consumatorii care vor să cumpere din piață, dacă Protecția Consumatorului închide piața? La Protecția Consumatorului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.