Pietonii, mai în siguranță la Timișoara. Toate „zebrele” urmează să fie iluminate

Pietonii, mai în siguranță la Timișoara. Toate „zebrele” urmează să fie iluminate

0
DISTRIBUIȚI

trecere pietoni

Risc mai scăzut ca locuitorii din Timișoara să fie loviți de mașini pe trecerile de pietoni. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, că în acest an, cu bani din bugetul local, toate trecerile de pietoni din oraș ar urma să fie iluminate.

„Nu s-a renunțat deloc la idee, toate trecerile de pietoni din oraș le vom ilumina într-o soluție mai bună, îmi spun specialiștii noștri, decât cea care a fost folosită pe Calea Lipovei. Deci nu s-a renunțat, așteptăm aprobarea bugetului și se dă drumul la această îmbunătățire a situației la trecerile de pietoni, pentru că mai ales acolo unde sunt două benzi pe sens, dar peste tot, sunt reale pericole ca șoferii să nu-i observe pe pietoni, mai ales când este timpul urât, când plouă, când este întuneric și pietonii sunt îmbrăcați în culori închise.


Deci, peste tot vom face treceri de pietoni iluminate și anul acesta se derulează lucrările”, a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei nu a putut preciza ce soluție se va folosi, însă a adăugat că a primit asigurări din partea angajaților din instituție că va fi una foarte bună.

„Știu că eu am fost foarte mulțumit de iluminarea de pe Calea Lipovei și am primit foarte multe aprecieri de la cetățeni după ce s-a făcut iluminarea acelei treceri de pietoni și atunci i-am cerut directorului de specialitate, Culiță Chiș, să facă așa peste tot. Și atunci el mi-a spus că este o variantă și mai bună și în acest an vom ilumina toate intersecțiile cu acea soluție și mai bună, dar nu vă pot eu prezenta. În principiu, nu sunt diferențe de fond. Va fi o iluminare, la nivel de detalii tehnice sunt deosebiri”, a declarat Nicolae Robu.

Se pare că la acest capitol Primăria Cluj-Napoca i-a luat-o înainte celei din Timișoara, care a anunțat recent că în urma unei investiții de 1,2 milioane de lei va suprailumina 50 de treceri de pietoni, prin amplasarea unor aparate de iluminat echipate cu tehnologie LED.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.