Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara. Cum va fi vremea...

Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara. Cum va fi vremea de 1 Mai

1
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

Începând cu ziua de marți, temperaturile se vor afla în scădere în majoritatea zonelor țării, instabilitatea atmosferică fiind cuvântul de ordine al acestei zile. „Avem o schimbare semnificativă a vremii. Pe parcursul zilei de marți, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua chiar aspect de vijelie, iar pe suprafețe mici se pot consemna căderi de grindină”, a transmis meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

În zonele din nordul Moldovei, Transilvaniei, dar și în cele montane, se vor acumula cantități semnificative de apă, de 30-40 litri pe metru pătrat. „Cantitatățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, cu precădere în nordul Moldovei, Transilvania și zonele montane, chiar 30-40 de litri pe metru pătrat”, a spus reprezentantul ANM.

Vântul se va intensifica treptat în aceste zile, începând cu noaptea de marți, cu precădere în zonele de sud și sud-est.


„Pe crestele montane înalte, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul se va intensifica treptat, cel mai probabil în noaptea de marți spre miercuri, în sudul, centrul și estul țării, urmând a se înregistra viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei și în estul Munteniei”, transmite meteorologul de serviciu.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit în această perioadă, urmând ca la nivel național, valorile termice să fie cuprinse între 12 și 24 de grade, iar cele minimele între 5 și 12 grade Celsius.

Miercuri, de 1 mai, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius. Nu scăpăm nici de ploi. Vremea se va menține în general instabilă, cu valori termice diurne ce se vor situa sub cele caracteristice datei, în cea mai mare parte a țării.

„Cerul va mai avea înnorări temporar accentuate și va ploua în nord, centru și est, precum și în zonele montane și doar pe arii restrânse în rest, unde vor avea în special caracter de aversă și trecător se vor mai semnala și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă mai pot depăși 15 litri pe metru pătrat”, potrivit reprezentantului ANM.

Vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră. „Ce e foarte important de subliniat pentru data de 1 Mai, e că vântul va avea intensificări susținute în sudul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane, cu rafale ce vor depăși temporar 55-65 km pe oră, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor manifesta cu caracter local, la cote ușor mai reduse”, a informat meteorologul de serviciu.

1 COMENTARIU

  1. Mai bine ca avem parte de vreme urata, macar asa nu se duc toate maimutele la gratar si distrug natura prin gunoaiele ce le lasa in urma lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.