Polițist obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț prins în...

Polițist obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț prins în flagrant

0
DISTRIBUIȚI

Un polițist  este obligat să plătească 1.000 lei drept daune morale unui hoț pe care omul legii l-a prins în flagrant, în timpul liber, și, pentru că nu avea cătușe, l-a legat cu cureaua de la pantaloni. Decizia nu e definitivă. Potrivit portalului instanțelor, magistrații Tribunalului Vaslui au decis să admită „acțiunea în pretenții formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui.


Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”.

Decizia nu este definitivă, având drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că polițistu din Vaslui, angajat la Serviciul Circulație, în timp ce se îndrepta spre casă, în aprilie 2018, fiind în timpul liber, a auzit vânzătoarea unui magazin țipând. Omul legii l-a urmărit pe bărbatul care a ieșit din magazin și l-a prins, după ce acesta furase mai multe pachete de țigări.

Pentru că nu avea cătușe, polițistul l-a legat cu cureaua de la pantaloni, apoi l-a dus la secția de poliție, unde mai mulți colegi i-au făcut fotografii, într-una dintre poze bărbatul prins că a furat fiind cu cureaua dată peste umăr, ca și când ar fi fost legat de gât, susțin sursele citate.

Acesta i-a făcut plângere penală polițistului pentru purtarea abuzivă, însă dosarul a fost clasat. Sursele citate au menționat că polițistul respectiv este considerat un erou, în timp ce era în misiune pe litoralul bulgăresc reușind să salveze un copil care să înecase cu un sâmbure.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.