Pragu’ de Sus revine în fața fanilor cu un concert de neratat

Pragu’ de Sus revine în fața fanilor cu un concert de neratat

0
DISTRIBUIȚI

Călin Bârcean – vocal, chitară, claviaturi; Florin Demea – chitară; Costel Răsuceanu – chitară bas, voci, Cosmin Herac – tobe și Andrei Crișan – claviaturi, cei cinci membri care alcătuiesc trupa Pragu’ de Sus, revin în fața fanilor cu un concert de neratat care va avea loc vineri 3 mai cu începere de la ora 20.00 la Porto Arte.

Formația Pragu’ de sus s-a născut în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică, unde pe scenă au evoluat Călin Bârcean (vocal, chitară, claviaturi), Costel Răsuceanu (bas, voce), Marian Draghia (chitară) şi Constantin Borozan (tobe). Primele compoziții proprii, „Buchet de reverii”, „Te-am căutat” şi „El-Zorab” au fost incluse în debutul discografic al formației care s-a numit „Decupaj sonor“, albumul find înregistrat în studioul lui Vlady Cnejevici din Bucureşti. În 2008, Pragu’ de sus a început imprimările unui nou album împreună cu Vlady Cnejevici şi Sorin Ghiniţă, iar la piesa „Nimeni, nimeni” formația a avut parte de doi invitați de excepție: Mircea Baniciu (vocal) şi Horea Crişovan (chitară).


Un an mai târziu, trupa a lansat discul „Ultimul Poet”, printr-un concert extraordinar alături de muzicieni importanţi ai scenei timişorene: Bujor Hariga, Horea Crişovan şi Victor Miclăuş. În vara anului 2012, trupa începe înregistrările celui de-al treilea material discografic, în studioul lui Uțu Pascu din Timișoara. În decembrie 2012, se lansează un nou videoclip intitulat „Blocaj în verde”, iar albumul cu același titlu a fost lansat În luna iunie a anului 2013, printr-un concert susținut la Porto Arte.

Împlinirea a zece ani de activitate a celor de la Pragu’ de sus a fost marcată printr-un concert special care s-a desfăşurat la Casa Studenţilor. În 2015, trupa a susținut un concert inclus în manifestările care au marcat aniversarea a 60 de ani de la prima emisiune a Radio Timişoara, în Piața Victoriei, iar un an mai târziu fanii formației au avut parte de albumul „Azi Te Vreau + Live 10”. La sfârșitul anului 2017 trupa s-a calificat în semifinalele concursului Eurovision Romania 2018, cu piesa „Te voi chema“. Formația a cântat în cadrul celei de-a doua semifinale, desfăşurată la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, unde pe lângă concurenți spectacolul a mai inclus recitaluri susţinute de Ricardo Caria, Neda Ukraden, Lavinia Răducanu şi Cargo. Formația Pragu’ de sus a lansat anul trecut cel de-al cincilea album. „Nu mai am răbdare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.