Primăria Timișoara cumpără din nou certificate verzi pentru Colterm cu o sumă...

Primăria Timișoara cumpără din nou certificate verzi pentru Colterm cu o sumă uriașă

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara se pregătește să cumpere din nou certificate verzi pentru societatea de termoficare a orașului. În total, este vorba de 219.000 de astfel de certificate, care vor fi achiziționate de la firma “Termoficarea Oradea”.

Pentru ca aceste certificate verzi să poată fi cumpărate, a fost nevoie și ca aleșii locali să fie de acord. Astfel, în ședința de “îndată” de astăzi, Consiliul Local Timișoara a votat un proiect de hotărâre cu privire la “aprobarea graficului de plăți aferente contractului de achiziție certificate de gaze cu efect de seră încheiat de Compania Locală De Termoficare Colterm SA cu Termoficare Oradea SA”.

Înainte ca proiectul să fie supus votului, edilul a ținut să le explice consilierilor că în cazul în care nu vor fi cumpărate certificatele verzi, Colterm riscă sancțiuni uriașe, pe care municipalitatea nu-și va permite să le plătească, astfel că societatea va intra în faliment.

“A fost o înțelegere a Colterm cu BCR pentru a se prelua aceste certificate de la BCR.


Ne-am bazat pe asta, BCR-ul a avut ședință de for și nu a aprobat, în condițiile pe care le vrem noi, să încheie acest contract. Ca și anul trecut, în disperare de cauză, s-a apelat de către Colterm la societatea similară de la Oradea și acum avem un contract în aceiași termeni, în principiu, dar cu cifre schimbate. Dacă nu se aprobă, nu se poate semna contractul, nesemnându-se contractul, cei de la Oradea nu pot intra pe bursă să facă achiziția de astfel de certificate, dacă nu fac achiziția, noi nu le avem și la sfârșitul lunii, să fie limpede pentru oricine, că nu e altă alternativă decât falimentul, pentru că sancțiunile sunt atât de mari pentru cei ce nu îndeplinesc această condiție, încât pur și simplu nu se poate face față acelor sancțiuni. Ne afectează negativ implicarea în această poveste, dar sunt 60.000 de abonați, nu putem să nu le purtăm de grijă. Nu rămâne decât speranța că ce se tot vorbește, că va fi un sprijin guvernamental, de la bugetul de stat, pentru societățile care sunt în situația aceasta, se va și întâmpla”, a afirmat Nicolae Robu.

Cele 219.000 de certificate verzi vor fi cumpărate de Primăria Timișoara pentru Colterm în schimbul sumei de 5,7 milioane de euro, în șase rate. În cazul în care Colterm nu ar preda aceste certificate, amenda ar fi în valoare de aproape 22 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.