Primăria Timișoara le promite bicicliștilor o autostradă, deși nu a fost în...

Primăria Timișoara le promite bicicliștilor o autostradă, deși nu a fost în stare să realizeze rețeaua regională anunțată

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara vine cu noi promisiuni pentru bicicliști. În vara anului trecut, Nicolae Robu anunța că „în curând” va fi realizată o rețea regională de piste de biciclete, cu bani europeni. Iată că a trecut aproape un an și această pistă nu a fost construită. Recent, primarul Timișoarei a și venit cu o explicație. Reprezentanții municipalității nu au mai depus cererea de finanțare după ce au realizat că nu vor primi bani europeni pentru amenajarea ei.

„Avem probleme mari de conectivitate. Nu am reușit să facem acel proiect la care eu țin foarte mult, acea rețea regională de piste de biciclete, dar nu l-am abandonat, îl vom demara inclusiv din anul acesta. La polul de creștere se face secționarea lui, așa cum a fost gândit ca întreg, pe perechi, eventual triouri, triplete de administrații publice locale. Intenția a fost să aplicăm pe fonduri europene, numai că în momentul în care am văzut ghidul, exigențele lui în privința înscrisurilor din CF, ne-am dat seama că riscăm să pierdem fondurile și 100% le-am fi pierdut.


S-au supărat și câțiva colegi, chiar primari peneliști, că au crezut că nu e chiar așa. Ba e chiar așa, colegii din primărie știu cât de greu ne-a fost să ajungem să putem depune pe axa de mobilitate proiecte numai și numai din cauza înscrisurilor cadastrale. Nu era timpul fizic să se facă tot ce trebuia făcut conform exigențelor ghidului pentru 2014-2020. Și atunci am hotărât că realizăm acest proiect pe bucăți. Deja s-au anunțat doi primari alături de mine, sigur, primarul de Moșnița Nouă, primarul de Șandra, că doresc să se implice să susțină realizarea de piste de biciclete până la Timișoara”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a oferit date în plus și despre autostrada pentru bicicliști pe care vrea să o realizeze în oraș, pe relația est-vest, respectiv nord-sud. De altfel, în proiectul de buget pe acest an al municipalității a fost prevăzută suma de 100.000 de lei pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate.

„Chiș Culiță (n.r. – șeful Direcției Edilitare) a botezat-o autostradă, eu nu i-am spus așa, dar o să vedeți că va fi ceva spectaculos, unde vor merge mii de oameni. Ideea îmi aparține, dar eu nu am avut timpul să stau să gândesc și denumirea proiectului. Acest nume este mai mult pentru a produce impact și nu e chiar cel mai adecvat sub aspect tehnic”, a precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.