Primăria Timișoara, ultimatum pentru proprietarii de cabluri din zona centrală. Când „activează”...

Primăria Timișoara, ultimatum pentru proprietarii de cabluri din zona centrală. Când „activează” din nou ghilotina

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara continuă războiul cu proprietarii de cabluri aeriene care cu greu se lasă convinși să le mute în subteran. Astfel, astăzi, instituția i-a informat pe operatorii de rețele de comunicații că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei este data de 15 mai.

„Atragem atenţia asupra faptului că, dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită de 15 mai 2019, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate. Îi rugăm pe cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale din zona centrală, care au probleme cu transmisiile de voce/date, să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran. Menţionăm că s-a început din zona centrală, deoarece operaţiunea face parte din procesul de pregătire a Timişoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”, a arătat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției mai informează că se va acţiona pe o întindere mai amplă decât strict zona centrului istoric, respectiv de la bd.


V. Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, canalizaţia fiind realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene. „În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma străzile M. Eminescu, bd. CD Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan”, a transmis Primăria Timișoara.

După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, municipalitatea anunță că se va intra în cartiere. Primăria Timișoara a mai informat că există canalizaţii subterane disponibile şi că toate lucrările de investiţii la drumuri pe care le realizează instituția cuprind şi realizarea canalizaţiei subterane pentru cabluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.