Primarul Robu ascultă de USR şi cumpără un echipament special. De ce...

Primarul Robu ascultă de USR şi cumpără un echipament special. De ce nu renunță la fântâni în intersecții

0
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi timişoreni au ţinut să participe, astăzi, în sala de consiliu a primăriei, la dezbaterea proiectului de buget pe acest an al municipalităţii. Vă reamintim că Primăria Timişoara are un buget de venituri şi cheltuieli în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de lei.

La începutul dezbaterii, primarul Nicolae Robu a precizat că în mod deliberat a fost lăsat un deficit de aproximativ 200 de milioane de lei, dar acesta “nu se va regăsi în ceea ce vom vota. Cu ocazia discuţiilor de astăzi, este posibil să apară idei care să conducă la ajustări. Lista de investiţii este foarte amplă. Nu renunţăm la investiţii, pentru că toate sunt importante pentru oraş. Avem 317 obiective de investiţii”.

Prima care a luat cuvântul a fost o timişoreancă. Aceasta l-a întrebat pe primarul Robu de ce se doreşte achiziţionarea unei ambarcaţiuni pentru plimbări pe Bega, în valoare de 150.000 de euro, în condiţiile în care banii ar putea fi folosiţi pentru organizarea mai eficientă a STPT.


“Turiştii nu-şi pot procura bilete în măsura în care trebuie, aplicaţia nu este funcţională tot timpul. Turiştii nu ştiu ce au de făcut să circule în legalitate”, a atras atenţia timişoreanca. “Trebuie să mergem pe noile tehnologii, nu putem să umplem oraşul de chioşcuri. Se folosesc tehnologiile moderne pe toată planeta asta. Este discutabilă achiziţia unei ambarcaţiuni, vrem în anul 2021 să o avem. Printre turiştii care vor veni în Timişoara în anul 2021, mulţi vor vrea să facă o plimbare pe Bega cu ambarcaţiunea deschisă, pe care încă nu o avem, dar nu e o prioritate pentru anul 2019”, a explicat Nicolae Robu.

Edilului i s-a atras atenţia şi că aruncă bani aiurea pentru fântâna muzicală. Pe de altă parte, primarul Timişoarei a precizat că nici fântâna nu va fi realizată în acest an, dar sunt şanse să fie finalizată până în anul 2021, pentru că “ar fi ceva deosebit, va fi realizată într-un concept care nu există în alte părţi”.

De asemenea, printre cei care au luat cuvântul s-a numărat preşedintele USR Timişoara, Dan Reşitnec, care a semnalat, printre altele, faptul că partidul a propus cumpărarea unui tomograf pentru arbori şi că se doreşte alocarea a 60.000 de lei pentru studii de fezabilitate necesare realizării mai multor fântâni ornamentale.

“Aparatul de diagnoză pentru arbori nu ne-ar strica şi probabil o să achiziţionăm un astfel de aparat. Nu vrem să renunţăm la amenajarea de fântâni ornamentale în intersecţii, pentru că în jurul lor aerul se purifică. Prezenţa unor astfel de fântâni este benefică”, a detaliat Nicolae Robu.

Totodată, timişoreanca Rodica Militaru a atras atenţia că peste 40% din obiectivele de investiţii din acest an au fost luate “copy-paste” din 2018 pentru că nu au fost realizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.