Primarul Robu, despre cablurile de pe stâlpi: “Situația este mai gravă decât...

Primarul Robu, despre cablurile de pe stâlpi: “Situația este mai gravă decât știam”. Ce a descoperit

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a venit cu noi informații referitoare la cablurile aeriene de pe stâlpii din Timișoara. Edilul-șef a precizat că a început acțiunea “ghilotina” din acest an, pentru că operațiunea de mutare a firelor în subteran este una de durată, care nu putea fi declanșată în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

“Cablurile încă sunt în număr foarte mare prin oraș, chiar dacă de la acțiunea ghilotina și până acum multe s-au dus în subteran și puteți vedea în fiecare zi lucrători ai diverșilor operatori care duc cabluri în subteran. Dar asta este o operație care durează, noi nu puteam să o declanșăm în 2021 sau în noiembrie 2020. Durează foarte mult până când asemenea cantități de cabluri de pe aproape 1.300 de străzi, câte are Timișoara, vor ajunge să fie duse în subteran”, a afirmat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu susține că a descoperit că situația în privința cablurilor aeriene este mai gravă decât știa.


Asta în sensul în care a aflat că operatorii au mai multe fire prinse de stâlpi, iar pe cele vechi nu s-au sinchisit să le dea jos, pentru că ar fi trebuit să scoată bani din buzunar.

“Vă spun un lucru care nu a fost adus în vedere până acum. Situația este mai gravă decât știam că este. În timp, numărul cablurilor a crescut mereu, pe de o parte, pentru că au apărut noi operatori, dar în și mai mare măsură, a crescut numărul de cabluri prin faptul că operatorii existenți și-au pus noi cabluri din două motive: când au apărut cabluri mai performante și când cablurile vechi s-au uzat. Au avut diverse defecțiuni, întreruperi și chiar s-a văzut că au ajuns într-un stadiu în care se impune schimbarea lor, iar operatorii în acele momente nu și-au mai dat jos vechile cabluri și și le-au pus doar pe cele noi. Pentru că a le da jos pe cele vechi presupunea cheltuieli și atunci nu s-au mai făcut acele cheltuieli. Așa se explică faptul că acum, când noi ajungem să le tăiem, că nu avem alternativă, constatăm că nu le revendică nimeni pe cele mai multe. Deci, dintr-un mănunchi de peste 100 de cabluri, sunt revendicate zece. Toată situația asta s-a constituit în lungul timpului, în ani și ani, în care fiecare a făcut cum l-a tăiat capul”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai adăugat, în glumă, că în timpul operațiunii “ghilotina” a tăiat un singur cablu “și am nimerit chiar unul care nici nu a afectat pe nimeni. Ăsta e ghinionul unora și norocul meu”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.