Proiect de peste un milion de euro pentru extinderea canalizării într-o comună...

Proiect de peste un milion de euro pentru extinderea canalizării într-o comună din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

canalizare

Rețeaua de canalizare dintr-o comună din județul Timiș va fi extinsă în cadrul unui proiect care are o valoare de peste un milion de euro. PSD Timiș a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că primarul comunei Peciu Nou, Gabriel Drăgan, a semnat un proiect cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, „Extindere rețea de canalizare menajeră a apelor uzate menajere în localitatea Peciu Nou, județul Timiș” cu firma câștigătoare pentru execuția lucrării. Valoarea totală a contractului se ridică la peste cinci milioane de lei, iar durata de implementare este de doi  ani.

„Este un proiect important și o investiție necesară pentru comunitatea din Peciu Nou. Necesitatea și oportunitatea unei astfel de investiții are la bază dezvoltarea economico-socială și urbanistică a comunei.


O eventuală colectare şi evacuare a apelor uzate menajere fără o epurare corespunzătoare ar putea duce la epidemii de boli infecţioase, precum şi zone insalubre în comună, iar noi nu ne dorim acest lucru”, a declarat primarul Gabriel Drăgan.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a ținut să precizeze că Guvernul nu ar ține cont de culoarea politică a primarilor atunci când vine vorba de finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea comunităților.

„Dezvoltarea economică și socială durabilă a unei localități depinde în mare măsură de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării activității potențialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață. Trebuie să recunoaștem faptul că Guvernul României a venit cu un program amplu de guvernare cu proiecte de dezvoltare a țării, iar atunci când vine vorba de finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea comunităților pentru binele nostru, al românilor, nu se ține cont de culoarea politică a primarului. Însă, este nevoie totuși de o condiție esențială, și anume aceea ca primarul unei localități, după ce identifică problemele comunității pe care o conduce să depună proiectele pe programele naționale prin care se alocă sumele necesare. Îi felicit pe această cale pe primarii care înțeleg cât de important este să depună proiecte și să beneficieze de sumele alocate de Guvernul României pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează”, a afirmat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.