Chindia a câştigat încă un meci la Timişoara. Ripensia a fost „scufundată”...

Chindia a câştigat încă un meci la Timişoara. Ripensia a fost „scufundată” de două goluri în Ciarda Roşie

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a putut stopa Chindia Târgovişte în etapa intermediară. Ultimul joc al rundei a 29-a s-a încheiat pe un teren inundat şi cu victoria oaspeţilor, scor 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Liviu Mihai şi Leca.

Cu câteva piese lipsă sau odihnite, formaţia pregătită de Viorel Moldovan nu a impresionat în startul jocului din Ciarda Roşie. Acolo unde puţin spectatori au îndurat vremea care a întunecat cerul.

Oaspeţii, cu puţin noroc, au reuşit însă să deschidă scorul destul de devreme. În minutul 11 Chindia beneficiază de o lovitură liberă din faţa careului iar execuţia lui Liviu Mihai loveşte zidul şi-l păcăleşte pe Horaţiu Moldovan, care plecase pe colţul opus, mingea lovind şi bara înainte de a intra în poartă. Alex Pelici, care a surprins apelând la doi atacanţi născuţi în 1985, a mutat la pauză şi l-a introdus pe Dumiter în locul lui Chera, care s-a „stins” uşor.

Repriza secundă a adus și prima ocazie mare la poarta Chindiei, dar Drăghici, destul de absent, a trimis lamentabil, pe lângă poartă în minutul 46.


Pe fondul unei ploi torenţiale începute în sudul oraşului, jocul a devenit mai aprig, mai ales din partea jucătorilor roş-galbeni, frustraţi de câteva decizii ale arădeanului Mircea Ardelean. Minutul 65 a mai adus o ocazie mare pentru oaspeţi, dar Neicuţescu a fost ajuns din urmă şi Moldovan a reţinut.

Din nou, fără să impresioneze în mod deosebit, târgoviştenii au dat lovitura decisivă în minutul 72, când Leca a marcat cu capul din apropiere în urma unui corner, fază la care şi portarul lui „Ripi” a ezitat să iasă pe centrare. Pe final fotbalul practicat a devenit sport semi-acvatic, din cauza bălţilor apărute pe teren. Mai mult, tot Chindia a fost mai aproape de gol.

În urma acestui eşec Ripensia rămâne pe locul 9, cu 36 de puncte, la şase distanţă de „zona roşie”. De partea cealaltă, Chindia ocupă locul 2 acum, cu 63 de puncte. În acest sezon târgoviştenii au câştigat toate duelurile susţinute până acum cu formaţiile timişorene – cinci partide, urmând să mai joace acasă cu ACS Poli.

Ripensia: H. Moldovan – Străuţ (80 A. Popa), Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Chera (46 Dumiter), Stoi, Zaluschi, Monea – Drăghici, Mansour (67 C. Stoica). Antrenor: Alexandru Pelici.

Chindia: Aioani – C. Dinu (78 Martac), Leca, Bg. Şandru, Raţă (57 Neguţ) – D. Novac, Dudea (An. Şerban 46′) – Neicuţescu, Liv. Mihai (cpt.), D. Dumitraşcu – V. Alexandru. Antrenor: Viorel Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.