Robu crede că polițiștii locali au făcut o “prostie” pentru că au...

Robu crede că polițiștii locali au făcut o “prostie” pentru că au parcat mașinile pe un teren sintetic al bazei Electrica

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara își parchează mașinile, începând din această lună, direct pe un teren sintetic. Este vorba de un teren din baza Electrica, aflat lângă sediul Poliției Locale Timișoara. Acest spațiu a fost transferat recent, printr-o hotărâre de consiliu local, de la Societatea de Transport Public Timișoara către Poliția Locală, cu scopul ca oamenii legii să-și parcheze mașinile.

Unii dintre părinții ai căror copii se antrenau pe acest teren s-au arătat revoltați de situație, astfel că au postat pe Facebook fotografii cu mașinile lăsate pe gazonul sintetic.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a susținut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că de fapt terenul nu ar fi fost folosit, dar că polițiștii locali au greșit atunci când au parcat direct pe gazon.

“Nu mi se pare normal. Este o prostie ce au făcut polițiștii, că au parcat mașinile acolo. Printr-o hotărâre de consiliu local, acel teren a primit altă destinație. Ea nu era bază sportivă înscrisă în registrul bazelor sportive, era o amenajare făcută la un moment dat, conjunctural, și a fost folosită acea suprafață sintetică. Ea s-a degradat, de multă vreme nu este folosită. Eu am cerut să se facă și monitorizare a gradului ei de folosință înainte de a-i da altă destinație în consiliul local și e o altă bază alături care e folosită, asta pe care au fost puse mașinile este una nefolosită. Dar poliția locală ar fi trebuit să dea jos acel covor și apoi să folosească terenul respectiv în scopul în care i-a fost atribuit. Trebuia să înțeleagă atâta lucru, că nu e firesc să parchezi pe o astfel de suprafață, pentru că trebuie să ai în vedere și percepția rațională asupra lucrurilor.


Orice om de bun simț, când vede o mașină pe o suprafață sintetică, neavând și alte informații, este revoltat. Poliția locală a greșit, nu avea dreptul să parcheze în aceste condiții și ar fi trebuit să-i ducă mintea pe cei care au parcat că e deplasat să facă așa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că amenajările pe care STPT le-a făcut pe terenurile din zonă, în urmă cu doi ani, ar fi fost realizate în mod ilegal, în condițiile în care nu a existat autorizație de construire.

“Eu am fost să văd ce este acolo, niciodată nu era folosit când am fost în zonă. Nu este în registrul bazelor sportive. STPT a amenajat-o fără autorizație de construcție. Legea spune că dacă cineva face o amenajare fără autorizație, e obligat să aducă lucrurile la starea inițială. Adică trebuie să se desființeze ce s-a făcut, că s-a făcut fără autorizație. Nu știu ce era înainte acolo, probabil un teren. Nu știu ce destinație are. Presupun că consilierii locali își păstrează punctul de vedere de la momentul aprobării schimbării destinației, pentru că s-a luat de la STPT și s-a dat la poliția locală. Construcția am fost informat că a fost o amenajare ilegală, deci din punctul acesta nu există niciun fel de problemă. În sensul în care acum s-a intrat în legalitate, dar când s-a făcut ilegalitatea nu a protestat nimeni”, a adăugat Nicolae Robu.

Foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.