Robu despre firmele care au contracte cu primăria: „Să-și pună în aplicare...

Robu despre firmele care au contracte cu primăria: „Să-și pună în aplicare un fond de rulment, nu să se bazeze că le dăm noi banii a doua zi”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu susține că Primăria Timișoara nu ar avea întârzieri mari în ceea ce privește plata lucrărilor efectuate de firmele cu care municipalitatea are contracte. Edilul declară că o atenție sporită este acordată societății care realizează noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru că își dorește ca lucrurile să evolueze.

„La spitalul de copii am plătit cu maximă proptitudine totul, pentru că este un obiectiv de maximă importanță și vrem ca lucrările să meargă cu cea mai mare viteză posibilă. Nu există ca firme să fie amânate la plată. Ați văzut pe cineva să iasă să se plângă că a avut probleme din cauza partenerului Primăria Timișoara? Nu există așa ceva, astea sunt povești la așa zișii politicieni, politicienii lui pește, habar n-au despre ce vorbesc. Plătim în mod obișnuit și în acord cu prevederile legale. Ați auzit să avem probleme că s-a trecut la arierate? Acolo e problemă, când s-a ajuns la 90 de zile.


Când ne-am apropiat, am plătit imediat. De asemenea, dacă anumite firme au prezentat și dovezi că au avut un credit și au scandență și ajung în dificultate dacă noi nu le plătim ceea ce li se cuvine, nicidecum altceva, evident, atunci le-am plătit ca să le ajutăm, că sunt partenerii noștri. Și partenerii ne ajută pe noi, că efectuează lucrări pe banii lor și mai așteaptă, nu primesc a doua, a treia zi plata, și noi îi ajutăm atunci când ei sunt în situații limită și au nevoie să le facem plăți mai urgente decât în limita a 90 de zile. În sensul acesta ne ajutăm. Este o conlucrare foarte bună și am reușit în felul acesta, deși am avut bani puțini în raport cu necesitățile în 2018, am reușit să avansăm cu toate lucrările. Nu am închis niciun șantier, nu am renunțat la nimic din ceea ce am declanșat. Asta nu se poate dacă nu există înțelegere reciprocă”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei are și un mesaj către firmele cu care municipalitatea are contracte, cărora le transmite că ar trebui să aibă un fond de rulment, astfel încât să nu se aștepte să primească banii imediat că au efectuat lucrările.

„Și firmele trebuie să-și pună în aplicare un anumit fond de rulment, ca să-i spunem astfel, unii au linie de credit, alții au resurse proprii pentru a susține un anumit volum de lucrări, nu să se bazeze pe faptul că a doua zi trebuie să le dăm banii, că dacă nu îi dăm, se opresc, nu mai fac nimic. Nu am avut astfel de situații, au înțeles că își primesc banii, nu neapărat a doua zi, și ei au investit de la ei pentru încă o etapă de implementare a proiectului pe care-l aveam sub contract”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.