Rupere de nori la Timișoara: ploaie torențială, grindină și vijelie în Sâmbăta...

Rupere de nori la Timișoara: ploaie torențială, grindină și vijelie în Sâmbăta Mare UPDATE Unde au fost solicitați pompierii FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Codul galben anunțat de meteorologi și-a intrat „furios” în drepturi la Timișoara. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, ieri, o atenționare meteorologică cod galben de ploi și furtuni, valabilă în mai bine de jumătate de țară. Alerta a intrat în vigoare de sâmbătă de la ora 15.00, iar natura nu s-a lăsat așteptată. Nori negri s-au abătut asupra Timișoarei, cu grindină și o ploaie torențială care a solicitat la maximum canalizarea orașului

Avertizarea meteorologică este valabilă până duminică dimineață, la ora 04.00, însă ar putea fi prelungită. De asemenea, Administrația Națională Apele Române a emis o atenționare Cod galben de inundații, valabilă sâmbătă și duminică.

Pentru intervalul orar 15.40 – 16.30 avertizarea a fost „promovată” la cod portocaliu, iar ISU Timiș a transmis o serie de recomandări pentru astfel de situații.

„Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, a comunicat ISU Timiș.

UPDATE Pompierii din cadrul ISU Timiș au fost solicitați pentru mai multe intervenții în Timișoara. Astfel, acoperișul unui bloc a fost smuls de furtună și a căzut peste două mașini pe strada Martir Elena Nicoară, un copac a căzut pe trotuar pe strada Câmpului, un brad a fost rupt de vânt pe strada Olarilor, iar o creangă a căzut peste firele electrice pe strada 3 August.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.