S-a dublat numărul de cazuri de gripă diagnosticate în Timiş

S-a dublat numărul de cazuri de gripă diagnosticate în Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Evoluţia infecţiilor respiratorii, dar mai ales al gripelor, continuă să dea durei de cap medicilor din Timiş. Ultimele date oficiale prezentate de Direcţia de Sănătate Publică arată că în peroada 25 – 31 martie au fost anunţate de către furnizorii de servicii medicale (unităţi de primire a urgenţelor, spitale, medici de familie, serviciul de ambulanţă, etc.) un număr total de 1.630 de cazuri de viroze respiratorii, în scădere cu 19% faţă de săptămâna precedentă.


În 48 de cazuri a fost necesară internarea. În ceea ce priveşte pneumoniile, au fost raportate 211 noi cazuri, în scădere cu cu 34,5% faţă de saptamana anterioara, iar în 48 de situaţia s-a dispus internarea.

Probleme mai mari au fost în ceea ce priveşte gripa. Aici a avut loc o dublare a cazurilor de îmbolnăvire cu simptomatologie clinică, au fost 44, în creştere cu 51% faţă de săptămâna anterioară. Totodată, au fost efectuate şi 11 internări. La laborator, în ultima săptămână a fost confirmat un caz, cu virus gripal AH3, ceea ce a dus la un număr total de 31 de cazuri de  gripă confirmate în acest sezon. Din fericire, nu au mai fost înregistrate noi decese în Timiș, numărul acestora rămânând la 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.