Scandal la Dumbrăviţa între primar şi secretara instituţiei. A fost nevoie de...

Scandal la Dumbrăviţa între primar şi secretara instituţiei. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

0
DISTRIBUIȚI

Un scandal de proporţii a izbucnit la Dumbrăviţa, între primarul comunei, Victor Malac, şi secretara instituţiei, Ramona Diana Marinchi, edilul solicitând chiar şi ajutorul poliţiştilor. Secretara este acuzată , printre altele, că nu vrea să înregistreze dispoziţia de destituire a sa din funcţie.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş, atât primarul, cât şi consilierii locali au sesizat Comisia de Disciplină de la nivelul instituţiei cu privire la presupuse abateri disciplinare ale secretarei. Urmare a acestei sesizări, în data de 10 aprilie, s-a întrunit Comisia de Disciplină, care a analizat atât sesizările, cât şi apărarea formulată de secretară. La finalul şedinţei, s-a ajuns la concluzia că secretara poate fi destituită din funcţie.

“Raportul final al Comisiei de Disciplină a fost comunicat primarului comunei Dumbrăvița, care are obligația legală de a-l pune în executare, respectiv de a emite Dispoziția privind destituirea din funcția publică de conducere a doamnei Marinchi Ramona Diana- secretarul comunei.


În data de 22 aprilie 2019, primarul comunei Dumbrăvița a sesizat Instituția Prefectului cu privire la faptul că și-a îndeplinit obligația legală de a emite dispoziția, însă doamna Marinchi Ramona Diana a refuzat să o înregistreze în Registrul special această dispoziție, la fel refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbravița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce”, a informat Prefectura Timiş.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, ieri, Corpul de Control al prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăviţa, cu scopul de a media conflictul, dar şi pentru a realiza un control tematic privind activitatea primarului şi a secretarei din anul 2016 şi până în prezent.

“S-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici comunicate prefectulului, potrivit prevederilor legale. În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștamplilele instituției”, a arătat Prefectura Timiş.

Ca urmare a refuzului secretarei, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul poliţiştilor, în vederea sigilării biroului secretarei, în care se aflau registrele și ștampilele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.