Scandal pe marginea terenului sintetic pe care poliţiştii locali îşi parchează maşinile....

Scandal pe marginea terenului sintetic pe care poliţiştii locali îşi parchează maşinile. De ce a țipat primarul la părinții nemulțumiți

0
DISTRIBUIȚI

baza electrica

Mai mulţi copii de la Clubul Sportiv Electrica, însoţiţi de părinţi şi antrenori, au venit, astăzi, la sediul Primăriei Timişoara, pentru a participa la şedinţa de consiliu local. Vă reamintim că, din această lună, un teren sintetic al bazei Electrica, pe care micuţii se antrenau, a fost transformat în parcare pentru maşinile poliţiştilor locali. În acest sens, a fost votată o hotărâre de consiliu local, recent, prin care terenul a fost transferat de la Societatea de Transport Public Timişoara la poliţia locală.

“Vă rog să anulaţi hotărârea de consiliu local prin care terenul a fost predat poliţiei locale. Acel teren este folosit constant de copii, însă a fost prezentat ca şi cum ar fi în paragină. Terenul este folosit, sunt aproape 100 de copii care se antrenează. Acolo sunt terenuri, iar unul aparţine acum poliţiei locale. Potrivit legii, orice deţinător de bază sportivă este obligat să o înscrie în registrul bazelor sportive, iar destinaţia nu mai poate fi schimbată decât prin hotărâre de guvern. Vă rugăm să luaţi măsuri şi să ne ajutaţi să anulaţi hotărârea de consiliu local şi să predaţi terenul copiilor. Sunt terenuri foarte bine îngrijite şi folosite în permanenţă, sunt mulţi copii şi puţine terenuri. Unul dintre terenuri a fost luat de la copii şi dat poliţiei locale. Lângă sediul Poliţiei Locale Timişoara există Liceul Energetic, pot fi parcate maşinile şi pe stradă, aşa cum facem şi noi, părinţii”, a spus Tatiana Neamţu, părintele unui copil care se antrenează pe terenul transformat în parcare, înainte de începerea şedinţei ordinare a Consiliului Local Timişoara.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a susţinut că a fost informat că în zonă ar fi două terenuri, dintre care unul nu era folosit.


“Poliţia locală a cerut un spaţiu de extindere pentru a realiza un centru de supraveghere video, noi vrem să popularizăm oraşul cu camere video. Dacă am fost informat greşit, nu mai este valabil ce spun. Deci, dacă este bază sportivă înscrisă în registrul bazelor sportive şi exista obligaţia de a o înscrie, atunci nu poţi să schimbi destinaţia aşa. Îmi revizuiesc poziţia dacă informaţiile primite sunt false. Acel teren nu are statut de bază sportivă, fiind amenajat fără autorizaţie. Trebuie făcute verificările de rigoare. În funcţie de rezultatele verificărilor, se va da un rezultat, cred că asta este soluţia corectă. S-a ştiut exact despre ce este vorba, nu s-a votat nimic abstract. S-a votat trecerea acelui teren pentru că s-a venit cu argumente necesare din partea domnului Cojan”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, şeful Poliţiei Locale Timişoara a luat cuvântul pentru a preciza că instituţia nu poate să cumpere camere video de supraveghere, dacă nu are un spaţiu. De asemenea, pe terenul primit recent de la STPT ar urma să fie realizată şi o bază de instructaj.

Însă părinţii copiilor au continuat să-şi exprime nemulţumirea cu privire la transformarea terenului sintetic în parcare. La un moment dat, primarul Robu s-a enervat şi a început să ridice tonul la părinţi.

“Nu se schimbă o hotărâre de consiliu local la propunerea nimănui. Nu este principala problemă a oraşului problema dvs. Dacă a fost construită în condiţii legale, evident că hotărârea de consiliu local trebuie anulată şi rămâne bază sportivă. Dacă a fost ridicată ilegal, nu poate cineva să facă ce îl taie capul. Dacă este legală, rămâne bază sportivă. Dacă e ilegală, atunci nu există temei să se supună la vot o hotărâre de consiliu local deja aprobată pentru cineva care nu are nici măcar respect să asculte ce spun. Hai, doamnă, că aţi vorbit deja prea mult”, a spus Nicolae Robu nervos, în timp ce părinţii şi copiii au părăsit sala de consiliu.

Consilierul local PSD Luminiţa Ţundrea i-a solicitat edilului să fie prezentată o informare juridică cu privire la situaţia acestui teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.