Fenici 2022, portar de la Steaua şi alte transferuri. SCM Politehnica şi-a...

Fenici 2022, portar de la Steaua şi alte transferuri. SCM Politehnica şi-a prezentat planurile pentru sezonul următor, unul dorit „de aur” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Deşi campionatul 2018-19 e încă în desfăşurare, la fel ca alte cluburi de handbal, SCM Politehnica ştie deja cam pe ce jucători se va baza în ediţia următoare a Ligii Zimbrilor. Formaţia alb-violetă are deocamdată trei întăriri sigure iar Pero Milosevic insistă şi pentru un pivot de calitate, în condiţiile în care pe timişoreni îi aşteaptă un sezon european, cât şi o năzuinţă de a se lupta pentru titlul naţional.

Printre primele „mutări” anunţate se numără şi prelungirea contractului căpitanului Cristian Fenici. Acesta rămâne la Poli pentru următorii trei ani. Celelalte achiziţii pentru 2019-2020 sunt Moshen Renani Babasafari (32 ani), goalkeeper care vine de la Steaua, Robert Năstăsie, extremă dreapta la CSM Focşani, jucător format la LPS Banatul, şi Ramon Alin Şomlea, inter stânga, care le-a fost chiar adversar ieri alb-violeţilor din postura de jucător al CSM-ului din Bucureşti. Ultimii doi au câte 25 de ani.

Conducătorul Ioan-Silviu Doboşi a fost foarte încântat de decizia lui Cristi Fenici: „Mă bucur foarte mult că a semnat Cristi Fenici. Cupa României a fost unul dintre obiectivele îndeplinite, care ne-a dus într-o cupă europeană. De asemenea la Timişoara s-a deschis Centrul Naţional Olimpic pentru juniori… Şi situaţia financiară s-a reglementat şi regularizat, să spun aşa, vreau să felicit jucătorii, căci nu am avut ocazia, în urma prestaţiei de la Focşani. Îl felicit în mod deosebit pe Pero Milosevic, a creat stabilitate in ultimii patru ani. Vreau să marchez că există posibilităţi de performanţă şi la celelalte secţii, pentru a arăta că acest demers SCM e o investiţie care merită pentru Timişoara…”.

Mai vor un pivot, pleacă Şania

Poli se va şi despărţi de câţiva jucători în vară.


Experimentatul Alin Şania nu va continua la Timişoara, în timp ce lui Robert Furak i se caută echipă la care să evoueze constant. „Am încercat să acoperim unele posturi, am transferat pe postul de porta,r pe Babasafari de la Steaua. Ne-am întărit cu Şomlea pe flancul stâng… Încercăm să aducem timişorenii acasă, am incheiat un contract şi cu Năstăsie, crescut la LPS Banatul. Ne aşteaptă un final de campionat mai greu… Meciul de ieri mi-a lăsat un gust amar… Cu toţii am încheiat foarte uşor contractele. Acum sunt oficiale. Cu toţii şi-au dorit să facă parte din acest colectiv. Un an care nu a fost uşor… Sper ca anul viitor SCM să fie cu trei echipe in cupele europene”, a spus şi managerul Dan Dumitru.

„E important pentru noi că Fenici, căpitanul nostru îşi incheie cariera aici, e un simbol al Timişoarei, cu aceşti trei jucători avem o garanţie, cum e cea a portarului… Şania nu continuă. A venit Şomlea… Furak ar putea merge la un club unde va juca mai mult. E important să joace… Nu e secret că ne dorim mult un pivot mare, pentru atac, e greu de găsit in România, am căutat mult. Vom juca în Europa şi avem nevoie de o bancă mai lungă”, a subliniat tehnicianul Pero Milosevic.

„Sunt foarte bucuros că pot să continui la Timişoara şi să rămânem acelaşi colectiv. Tot timpul aceasta a fost puterea echipei, colectivul unit. De aici poate a venit şi această Cupă. Efortul tuturor, toţi au dat ce au avut mai bun pentru echipă. Timişoara e casa mea. Aici mă simt cel mai bine. Sunt bucuros şi onorat că avem posibilitatea. Să continuăm la un nivel inalt. Ultimii patru ani au fost printre cei mai buni ai mei la Poli. Am avut rezulate notabile şi echipa a pus probleme la toată lumea… Sper să joc cât mai mult. Voi avea 36 la finalul contractului, nu-i simt nici pe aceştia pe care-i am. Poate apoi va fi mai greu. Dacă va fi nevoie de mine in continuare cu siguranţă o să joc”, a conchis Cristi Fenici.

Dan Dumitru a dezvăluit şi propunerea făcută de SCM Poli federaţiei, de a accepta echipe secunde. Nu e exclus astfel ca două alb-violete timişorene să fie în Divizia A (L2) în toamnă: SCM Poli II şi CSU Politehnica.

Titlul naţional ar fi obiectivul următor „natural” pentru Poli. „Ne dorim acest lucru, chiar îl văd posibil în condiţiile în care facem transferurile dorite. E posibil să atacăm podiumul şi chiar campionatul. Ideea lărgiriii cu echipa a doua e pentru acest fapt. Trebuie să avem o bancă solidă…”, a adăugat Doboşi.

„Noi patru (n.r. el, Fenici, D. Dumitru, Doboşi) am suferit mult în ultimii patru ani, au fost momente grele. Noi am luat totul pas cu pas, bronz, am jucat in Europa… acum am luat Cupa, în sezonul următor vom încerca, depindem de multe, intenţionam să ne batem la Ligă, nu e sigur că vom reusi…”, concluzionat şi „principalul” Politehnicii.

În următorul meci din acest sezon, pe 2 mai, Poli primeşte replica favoritei la titlu Dobrogea Sud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.