Optimism la SCM Timişoara pentru o calificare în detrimentul „accesibilei” SCMU Craiova....

Optimism la SCM Timişoara pentru o calificare în detrimentul „accesibilei” SCMU Craiova. Veşti bune în privinţa datoriilor către foştii jucători

0
DISTRIBUIȚI

„Leii din Banat” sunt încrezători că pot tranşa seria cu „Leii Băniei” pe teren propriu. SCM Timişoara a revenit cu o victorie din primele două întâlniri cu SCM U Craiova şi aşteaptă susţinerea suporterilor mâine şi vineri pentru a ajunge în primele patru formaţii ale campionatului.

„Suntem mulţumiţi de primele două jocuri, ne-am indeplinit prima parte a obiectivului. Ne-am întors cu o victorie… Sper ca echipa să conştientizeze momentul bun prin care trecem. Am reuşit să depăşim acel meci cu Dinamo şi arătăm altfel… Dacă depăşim cel puţin repriza a doua de la Craiova, vom reuşi să ajungem în semifinale. Suntem la mâna noastră”, a declarat Ilie Triţoiu, preşedintele Baschet SCM.

Bănăţenii consideră că misiunile din precedentele două sezoane au fost mai grele, contra Oradiei şi Stelei, şi nu vor să irosească această şansă în Liga Naţională. „Suntem pregătiţi, am făcut o treabă bună la Craiova. Am luat un meci. Va fi greu şi acasă în următoarele două. Anul trecut am avut două meciuri de câştigat cu Steaua, dar am pierdut unul şi am ieşit… Anul acesta avem o şansă mai bună. Craiova e o echipă bună, dar nu la fel ca Steaua. Ne-am pregătit bine. E al treilea meu an. Mereu am ieşit în sferturi. Sper ca anul acesta să fie altfel… Ne cunoaştem bine, am jucat multe meciuri împotriva lor”, a spus şi Milos Komatina.

Revelaţie în tabăra alb-violetă în acest sezon, Dragoş Diculescu împărtăşeşte aceste gânduri. Recent el a fost „sub tricolor” graţie evoluţiilor din Banat. „E întotdeauna o mândrie şi o plăcere să fiu selecţionat, datorită evoluţiilor de la club… Următorul pas înainte e o semifinală cu Timişoara. Cred că dacă reuşim să ajungem acolo atunci limita este cerul. Ştiam echipa Craiovei, ştiam că o să ne cunoască tacticile, că vor încerca să ne blocheze armele cele mai bune. În primul meci am reuşit să executăm planul tactic. În al doilea joc, deşi am inceput foarte bine, am ratat câteva libere şi ne-a costat mult mental. Ne-a fost greu să revenim. Acum ne-am învăţat lecţiile şi sunt pregătit să încheiem seria la Timişoara. Suntem hotărâţi să terminăm seria la Timişoara”, a conchis Dragoş Diculescu.

Titus David, fost conducător de joc al generaţiei 1987, care a promovat echipa în elită, va fi cel care va efectua aruncarea simbolică de start a partidei de mâine cu oltenii.


Scorul e 1-1 la general iar jocurile de pe Bega ale seriei cel mai bun din cinci jocuri se desfăşoară astfel: miercuri, 1 mai, de la ora 17.00, respectiv vineri, 3 mai, de la ora 18.00. Dacă va fi nevoie de decisiv acesta se va muta pe terenul Craiovei şi ar avea loc luni, 6 mai.

Despărţirea de Popa-Calotă

Conducerea a explicat astăzi şi motivele dispariţiei din lotul bănăţean a căpitanului Octaivan Popa-Calotă. „După meciul cu Dinamo de la Bucureşti din Cupă. Octavian Popa-Calotă a anunţat stafful că are o uşoară întindere la inghinali. În perioada premergătoare meciului de la Cluj nu s-a antrenat. L-am dus la Reha Clinic. Au solicitat şi ei să nu facă deplasarea. Dorindu-şi să joace apoi cu Piteşti a revenit la antrenamente şi a făcut ruptură. Fiind timpul scurt până la final… Am decis să ne vedem fiecare de drumul nostru şi am reziliat contractul. Oricum nu putea să ne mai ajute sportiv. Fiind şi departe de casă şi el şi-a dorit acelaşi lucru. De comun acord am decis rezilierea. Îşi dorea oricum să se intoarcă acasă”, a precizat Ilie Triţoiu. Un motiv invocat pentru plecarea fostului căpitan e că şi soţia acestuia, Daria Popa-Calotă părăsise oraşul după retragerea formaţiei de volei feminin Agroland.

Reeşalonare a datoriilor

La finele iernii SCM Timişoara a primit un ultimatum de la FIBA în privinţa datoriilor către foştii jucători de la BCT. Clubul avea de făcut o primă plată până la 31 martie şi nu era vorba de bani puţini, ci peste 50.000 de euro. Până la urmă s-a ajuns la o înţelegere cu reprezentantul jucătorilor, Sabin Gherdan, pentru o reeşalonare. „Suntem pe drumul bun şi din acest punct de vedere. Am ajuns la o înţelegere, o să reeşalonăm plăţile. Vom stinge această problemă din mediul privat. Se va reeşalona toată suma şi vom achita… Asta sperăm şi noi, să nu mai avem probleme. Când vom plăti se ridică sancţiunile FIBA. Noi sperăm până la începutul sezonului viitor, până la startul înscrierilor pentru a fi eligibili conform regulamentului”, a adăugat Ilie Triţoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.