Seară de doine moderne alături de Mădălina Pavăl, la Timișoara FOTO și...

Seară de doine moderne alături de Mădălina Pavăl, la Timișoara FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-603518629">

Seria de evenimente organizate de Atelier 22TM sub umbrela „The Session Room“ a avut parte la sfârșitul săptămânii trecute de un concert inedit susținut de Mădălina Pavăl. Recitalul susținut în curte la Hostel Costel a avut parte de un public care a a savurat pe deplin sound-urile propuse de artista care absolvit Universitatea de Muzică București și care s-a făcut remarcată prin colaborarea cu Subcarpați și care actualmente lucrează la proiectul propriu, „Oamenii se fac dor”.

Pentru Mădălina Pavăl, dorul și doina nu-s doar vorbe-n vânt menite să stârnească sentimente patriotice. Inspirate din partituri vechi moștenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann sau George Enescu, dar mai ales din experiențe intime bucovinene, doinele ei, spre deosebire de cele tradiționale, care se cântă a cappella și se transmit prin viu grai, implică orchestrații complexe,bizantine, baroce, cu arome de jazz și beat-uri de azi. Alături de ea s-au aflat Alexandru Ioniță (Bru) și Carmen Păulescu, violonist la Filarmonica Banatului.

Accesul la evenimentul realizat cu sprijinul celor de la SoundCreation, Prezent Sound, Hostel Costel, TheHub360 și Radio Timișoara a fost limitat la o sută de locuri, iar concertul a fost transmis, la fel ca și celelalte sesiuni TSR, prin livestreaming.

Marți, 16 aprilie, seria de evenimente The Session Room îi invită pe melomani la prima apariție publică a proiectului AceTobă, cel mai nou proiect al toboșarului Radu Pieloiu, care prin acest experiment adoptă partea electronică și o integrează în setup-ul său live. Alături de el se vor afla Ana Pieloiu și Lucian Naste iar concertul va avea loc începând cu ora 19.22 și va fi transmis prin livestreaming.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.