#șîce?

#șîce?

0
DISTRIBUIȚI

Un interesant duel de marketing a avut loc recent în România. Sigur ați auzit de el, mai ales dacă folosiți rețelele de socializare, unde #șîeu a fost unul dintre cele mai populare hashtag-uri în ultima vreme.

În colțul din est al ringului – omul de afaceri moldovean care și-a construit un metru de autostradă pentru a protesta față de faptul că în acea regiune a României nu exită o astfel de șosea de mare viteză. Apoi și-a angajat companie de marketing cu greutate, care i-a pus la punct o campanie ca la carte. Și de mare succes, dacă judec după șovoiul de imagini și clipuri cu oameni care au întrerupt lucrul timp de 15 minute, la ora 15, în data de 15 martie, sau după claxoanele pe care le auzeam din birou, în acel interval, chiar și cu toate geamurile închise.

În mijlocul ringului – guvernul, care s-a simțit lezat de acuzația că nu face mare brânză în acest domeniu, dovadă fiind declarația șefului țării, Liviu Dragnea, care a spus (aproximativ) că „alții fac mișto, noi facem autostrăzi”.


Măcar simțul umorului există de ambele părți. Așa că guvernul a contraatacat, anemic, cu singurul șantier unde se lucrează la vreo autostradă românească, lotul 4 din Lugoj – Deva. Așa cum n-au mai făcut-o niciodată, în două zile consecutive CNAIR a „aruncat” în eter două clipuri cu imaginile harnicelor furnicuțe de pe singurul șantier pe care se mișcă ceva.

Au trecut vreo trei săptămâni de atunci, și ce s-a schimbat? Nemulțumiții am trecut la următoarea moară de vânt, cei vizați de protest își văd mai departe de treabă ca și până acum. Pentru ei a fost o mică iritare temporară, cum sunt toate acțiunile de acest gen. Un țânțar care te bâzâie într-o călduroasă seară de vară, îl înlături cu un gest scurt al mâinii și ai și uitat de el. E frumos, e vizibil să faci astfel de campanii, mai ales când ești patron de lanț de fast-food care vrea să se extindă, dar frumusețea e efemeră. O singură acțiune îi va durea pe cei care nu ne fac autostrăzi, cu schimbul, de 30 de ani: unde pui ștampila când intri în cabina de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.