Societatea Timișoara despre trimiterea în judecată a „dosarului Revoluției”: „Limpezește starea de...

Societatea Timișoara despre trimiterea în judecată a „dosarului Revoluției”: „Limpezește starea de haos de după 22 decembrie 1989”

0
DISTRIBUIȚI

Societatea Timișoara a comentat trimiterea în judecată a „dosarului Revoluției”, despre care spune că limpezește starea de haos care s-a creat după data de 22 decembrie 1989, când au murit sute de români.

„Societatea Timișoara își manifestă deplina satisfacție pentru trimiterea în judecată a așa-zisului „dosar al Revoluției”, care limpezește starea de haos de după 22 decembrie 1989, când, în urma ordinelor date de grupul pucist format din Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Siviu Brucan, Victor Atanasie Stănculescu, Ștefan Gușă și Nicolae Militaru, au murit sute de români. Dosarul înaintat acum instanței ar merita să se numească, mai curând, „dosarul loviturii de stat din decembrie 1989”, deoarece ce se s-a întâmplat după 22 decembrie 1989 are legătură doar cu lovitura de stat care a urmat Revoluției autentice începută la Timișoara. Actorii diversiunii au ieșit la lumină abia după 22 decembrie, când pericolul real trecuse, iar aceștia au sosit, fără a fi participat direct la Revoluție, numai pentru a prelua puterea”, a transmis Societatea Timișoara, prin intermediul unui comunicat de presă semnat de președintele Florian Mihalcea.

De asemenea, reprezentanții societății îl laudă pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, pentru faptul că și-a respectat promisiunea de a finaliza acest dosar și au acuzat PSD că acesta ar fi motivul pentru care l-au denigrat.

„Inculpații din «dosarul Revoluției» și-au câștigat „legitimitatea» după organizarea diversiunilor puse până acum pe seama unor fantomatici «teroriști».


Afirmația lui Gelu Voican-Voiculescu, conform căreia Parchetul General vrea să judece «Revoluția”, este o aberație. Procurorul general Augustin Lazăr, laureatul premiului «Speranța» al Societății Timișoara pe anul 2018, și-a respectat promisiunea de a finaliza acest dosar, după 30 de ani de lipsă a unei voințe politice favorabile aflării adevărului. A făcut-o chiar înaintea expirării mandatului său. Putem acum ușor înțelege de ce PSD a încercat, prin toate mijloacele, să-l demită pe procurorul general Augustin Lazăr, omul care putea să schimbe istoria începutului statului netotalitar român. Nereușind să-l îndepărteze de la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, guvernanții l-au denigrat pe acesta în mod josnic, pentru a pune în umbră adevărurile ce vor ieși la suprafață în urma unei sențințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție în „dosarul Revoluției”, scrie în comunicat.

Totodată, Societatea Timișoara a mai arătat că aflarea adevărului despre zilele care au urmat datei de 22 decembrie 1989 au reprezentat întotdeauna unul din țelurile sale importante.

„Credem că am reușit și noi, Societatea Timișoara, să ajutăm la aflarea mult așteptatului adevăr, prin toată activitatea noastră din ultimii 30 de ani, prin articole și investigații jurnalistice publicate în ziarul Timișoara de-a lungul timpului, prin acțiunile de stradă, mesele rotunde și luările noastre de poziție”, a precizat Florian Mihalcea.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, a anunţat, luni, procurorul general Augustin Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.