Sorin Grindeanu, mesaj pentru primarul Robu cu privire la operaţiunea „ghilotina”: „Este...

Sorin Grindeanu, mesaj pentru primarul Robu cu privire la operaţiunea „ghilotina”: „Este îngrijorător că ne aflăm în situaţii critice din cauza unor intervenţii în forţă”

0
DISTRIBUIȚI

Fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a luat decizia de a interveni în scandalul dintre Nicolae Robu şi proprietarii de cabluri aeriene din Timişoara. Astfel, timişoreanul Sorin Grindeanu a arătat, prin intermediul unui comunicat de presă, că din cauza unor intervenţii în forţă, la fel ca cele ale primarului Robu, care a iniţiat operaţiunea „ghilotina”, se ajunge în situaţii critice în care utilizatorii au de suferit.

„Este îngrijorător faptul că, deși cu eforturi susținute a fost creat un instrument legislativ eficient pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicații, și anume Legea nr.159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, ne aflăm astăzi în situații critice în care utilizatorii nu mai beneficiază de servicii de telefonie sau internet din cauza unor intervenții în forță. Reiterez faptul că atât autoritățile publice, cât și operatorii de comunicații au la dispoziție cadrul legal în limitele căruia să acționeze și îi îndemn să înțeleagă și să pună în practică drepturile și obligațiile care le revin conform legii.


ANCOM va continua să se implice în buna funcționare a pieței, vom continua să emitem legislația secundară necesară și să îi informăm pe toți actorii implicați în aplicarea ei”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Reprezentanţii ANCOM arată în comunicatul de presă că furnizarea de rețele de comunicații electronice se realizează în mod liber, pe baza regimului de autorizare generală. În cazurile în care autoritățile publice au dezvoltat, individual sau în parteneriat public – privat, canalizații subterane pentru instalarea rețelelor de comunicații electronice, migrarea rețelelor de comunicații în subteran trebuie să se facă potrivit unui calendar convenit între operatori și autoritățile locale. În situaţiile în care nu există o alternativă subterană, ANCOM încurajează construirea acesteia.

„Măsurile de desființare a rețelelor aeriene, cu întreruperea furnizării serviciilor de comunicații către utilizatorii finali, nu pot constitui, în opinia noastră, o abordare sustenabilă, inclusiv în raport cu interesele majore ale comunităților locale. Trebuie să ne amintim că accesul facil la comunicațiile electronice constituie baza tuturor sectoarelor unei economii moderne și inovatoare, contribuind esențial la creșterea calității serviciilor publice, cu precădere în educație, sănătate sau administrație locală. Noi, la ANCOM, ne-am exprimat în mai multe rânduri disponibilitatea de a media un dialog între autoritățile locale și operatori, pentru a găsi soluțiile potrivite pentru ambele părți, astfel încât impactul trecerii rețelelor de comunicații în subteran să fie minim asupra utilizatorilor”, a adăugat președintele ANCOM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.