Spectacolele lunii aprilie pe scenele timișorene FOTO

Spectacolele lunii aprilie pe scenele timișorene FOTO

0
DISTRIBUIȚI

În luna aprilie, sala studio „Uţu Strugari” a teatrului naţional timişorean va găzdui câte două reprezentaţii cu spectacolele „Steaua fără nume”, „Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban” şi „M-am hotărât să devin prost”, precum şi spectacolele „Aeroport”, „Cloaca” şi „Mata Hari”. În sala mare a teatrului sunt programate spectacolele „Cenuşăreasa”, „Iată femeia pe care o iubesc”, „O scrisoare pierdută”, „Disney: Beauty and the Beast”, realizat în colaborare cu opera timişoreană, „Albă ca Zăpada” şi „Hamlet”, iar în Sala 2, spectacolele „Fraţi”, „Vorbeşte cu mine” şi „Revizorul”, în 15 aprilie, în foaierul Sălii 2, recitalul „Alfabet poetic” iar în 25 aprilie, o premieră, „inCredibil”, de Mihaela Michailov, Peca Ştefan, Leta Popescu şi Elise Wilk, spectacol pentru cei care au peste 16 ani.

Opera timişoreană a programat în luna aprilie şapte spectacole, în repertoriu fiind incluse opere, musical-uri şi spectacole de balet. Luna începe cu opera „Traviata” de Giuseppe Verdi, în 3 aprilie, iar în 5 aprilie va putea fi văzut baletul-rock „Dancing Queen”, pe muzica formaţiei Queen. Următorul spectacol va fi opera „Boema” de Giacomi Puccini, urmat de musicalurile „Disney: Beauty and the Beast” (Frumoasa şi bestia) de Alan Menken şi „Scripcarul pe acoperiş” de Jerry Bock. Luna se încheie cu spectacolul de operă „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini şi cu baletul „Şeherezada” de Nicolai Rimski-Korsakov.

Teatrul german începe luna aprilie cu „Zilele de teatru Nil”, în 2 şi 3 aprilie, cu un program al trupelor de tineret coordonate de actriţa Isolde Cobeţ. În 14 aprilie va vedea luminile rampei o nouă premieră, Europa”, după un text de David Greig, pusă în scenă de regizorul timişorean Alexandru Mihăescu, colaborator permanent al teatrului german din Timişoara. Acţiunea se petrece într-o gară situată într-un oraş de graniţă a Europei de est. Un tren plin de pasageri opreşte în staţie, câţiva dintre aceştia, printre care Morocco, un afacerist care transportă clandestin votcă, şi doi refugiaţi, Savia şi Katia, care îşi doresc un trai în siguranţă, dar a căror libertate de a explora lumea o fascinează pe fiica şefului de gară. Dorinţele neîmplinite dar şi devoalarea unor mituri şi stereotipii legate de refugiaţi, antiteza dintre pragmatismul bunăstării materiale şi familie, locul împlinirii spirituale, sunt principalele teme care se conturează în povestea lui David Greig, care aduce în faţa spectatorilor oameni fie ancoraţi în certitudinea trecutului, fie în căutare de noi destinaţii şi experienţe. Din distribuţie fac parte Franz Kattesch, Ioana Iacob, Silvia Török, Rareş Hontzu, Harald Weisz, Daniela Török, Radu Brănici şi Richard Hladik. Spectacolul, care va avea a doua reprezentaţie în 15 aprilie, este supratitrat în limba română. În 23 şi 24 aprilie sunt programate spectacolele „În umbra uitării” de Simona Vintilă şi „Jurnal de România. Timişoara” de Carmen Lidia Vidu, iar în 30 aprilie va avea loc deschiderea celei e-a XX-a ediţii a Festivalului de Teatru de Tineret de Expresie Germană organizat de liceul „Nikolaus Lenau” şi teatrul german, cu spectacolul „În umbra uitării”, care este destinat doar participanţilor la festival.

Teatrul maghiar are incluse în programul lunii aprilie spectacolele „Depravare” de Bartis Attila, „Ursuleţul Winnie Puh” de Alan Alexander Milne, „Dansând în noapte” de Patrick Ellsworth, „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, „Henric al IV-lea de Luigi Pirandello, şi „Wiener Waltzer” de Görgey Gábor.


În 6 aprilie va putea fi văzut spectacolul invitat al lui Székely Szabó Zoltán şi al corului Cantuale, „Cursă specială”, în 11 aprilie, de Ziua Poeziei Maghiare, spectacolul „ … Sunt obosit de Europa…”, iar în 25 aprilie, un alt spectacol invitat, „Lift”, al M Studio din Sfântu Gheorghe. Teatrul maghiar va face în luna aprilie mai multe turnee, urmând să aibă două reprezentaţii cu spectacolul „Exit” la Szeged în cadrul festivalului „Rekamié” şi alte două la Bruxelles, spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66” va fi jucat la Oradea iar „Burundanga, sau masca, bascii şi marfa” de Jordi Galceran, la Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.