Spumant cu particule de aur sau vin din struguri culeși pe lună...

Spumant cu particule de aur sau vin din struguri culeși pe lună nouă, la o nouă ediție a VinVest, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

vinvest

Înainte de sărbătorile pascale, la Timișoara pot fi degustate 250 de vinuri, de la 20 dintre cei mai cunoscuți producători. La Centrul Regional de Afaceri este organizată, în perioada 19 – 21 aprilie, cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest, care este una specială. Vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio sau oferte ale turismului viticol vor fi prezentate la Timișoara, în cadrul salonului.

„Nu avem doar vinuri românești, avem vinuri din Republica Moldova, din Serbia, Italia, Grecia în perioada celor trei zile, 19, 20 și 21 aprilie. Este o gală a vinurilor de calitate, care înseamnă o trudă mare în spatele acestor vinuri, înseamnă viță de vie, cultură, vinificație, utilaje, vinul în sticlă, păstrarea vinului, învechirea sau consumul vinului imediat pe piață.


Vom avea peste 250 de vinuri de degustat în cele trei zile ale salonului. Vor fi și trei crame noi”, a detaliat Lucia Pîrvu, organizatorul VinVest.

Printre noutățile ediției din acest an se numără vinurile ecologice, din struguri culeși pe lună nouă, iar vinificarea se realizează în perioadele cu lună plină, sau un spumant cu particule de aur de 24 de karate, din Italia.

De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus în fața vizitatorilor de Asociația de Afaceri din Insula Ammouliani, prin pachete turistice ce spun povești despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești. Totodată, vor fi organizate simpozioane și prezentări în cadrul VinVest. Astfel, „Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, „Vinuri noi și vinuri vechi”, „Vinul și sănătatea” vor fi dezbătute de specialiști în domeniu. Nu vor lipsi nici manifestările din zona gastronomică, artelor sau literaturii.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, sunt așteptați să își prezinte ofertele pe parcursul celor trei zile de salon.

Biletul de intrare la VinVest costă 25 de lei, iar persoanele care vor trece pragul Salonului Internațional de Vinuri VinVest vor putea participa la o tombolă, fiind oferite trei premii care constă în două nopți de cazare în Băile Herculane, Predeal sau Transfăgărășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.