Suporterii lui ASU Politehnica îşi vor putea susţine favoriţii aşa cum îşi...

Suporterii lui ASU Politehnica îşi vor putea susţine favoriţii aşa cum îşi doresc într-o deplasare cu UTA. Câte bilete primesc timişorenii

0
DISTRIBUIȚI

După două sezoane cu scandaluri legate de numărul suporterilor oaspeţi la Derby-ul Vestului jucat pe terenul lui UTA, fanii alb-violeţi au primit în sfârşit ce şi-au dorit. Susţinătorii lui ASU Politehnica vor primi 300 de bilete pentru jocul de sâmbătă de pe „Motorul”, număr care ar mai putea fi suplimentat la faţa locului.

„Peluza Sud” e satisfăcută de această dată cu oferta gazdelor şi îşi vor susţine favoriţii de pe stadionul din Aradul Nou. Cele 300 de bilete ar putea fi suplimentate cu încă o sută, la stadion, dacă va fi cazul. Un tichet la duelul orgoliilor din vestul ţării costă 25 de lei. „Anul trecut am dat și 30 de lei pe acel pachet, nu cred să fie probleme acum. Și, oricum, am mai plătit și sume mai mari de-a lungul timpului, cum a fost cazul meciului cu Bistrița, când am scos din buzunare câte 60 de lei. Important este că ne putem susține echipa într-un număr rezonabil. Am înțeles de la Jandarmerie că cele 300 de bilete oferite în primă instanță de clubul gazdă ar mai putea fi suplimentate cu 100 la fața locului, dar asta rămâne de văzut dacă va fi așa”, a declarat Sebastian „Mihalcea” Novovic, preşedintele Druckeria, pentru sportarad.ro.

Reamintim că anul trecut suporterii timişoreni au primit doar 80 de tichete la duelul de la Şiria.


Fanii şi-au achiziţionat însă „incognito” 350 de bilete dar nu au fost lăsaţi pe arena arădenilor, deşi aceasta nu a fost plină. Conducerea UTA-ei a invocat diferite motive pentru a refuza accesul suporterilor iar galeria alb-roşie s-a solidarizat cu rivalii şi nu a mai intrat în sectorul rezervat ei. De asemenea, pe teren jocul s-a încheiat după o oră, ASU Poli retrâgându-se în semn de protest faţă de tratamentul susţinătorilor.

Nici în urmă cu două sezoane derby-ul UTA – ASU Poli (1-1), jucat la Arad, nu s-a desfăşurat precum un derby adevărat în tribune. Suporterii vizitatori au primit din nou un număr infim de bilete, conform cu regula de a asigura oaspeţilor minimum 5% din capacitate. Galeria alb-violetă a efectuat deplasarea în număr mare, dar a trimis juniorii clubului şi însoţitori în sectorul vizitatorilor. Ultraşii preferând să se facă auziţi dintr-o curte de pe o stradă lăturalnică de lângă vechea arenă „Motorul”. Aceasta a trecut prin unele transformări şi poate găzdui acum 4.000 de spectatori.

Cele 300 de tichete sunt prin urmare mai mult decât 5% din capacitatea curentă, semn că şi conducerea clubului de pe Mureş îşi doreşte ca duelul să existe şi în tribune. UTA încearcă să-şi atragă spectatorii printr-un pachet de 45 de lei pentru ultimele trei meciuri de pe teren propriu. Duelul din toamnă de pe „Dan Păltinişanu” a fost de asemeneau unul inedit, cu steagurile „în bernă”, deoarece doi suporteri ai lui UTA şi-au pierdut viaţa în urma unui accident auto.

Partida UTA – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 13.30, pe arena „Motorul”. Accesul în tribune se face începând cu ora 12.00 conform anunţului clubului arădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.