Sute de accidente de muncă în Timiș, anul trecut. Câte persoane au...

Sute de accidente de muncă în Timiș, anul trecut. Câte persoane au murit

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a avut o activitate intensă pe parcursul anului trecut. Reprezentanții instituției informează că au efectuat nu mai puțin de 5.128 de controale, fiind descoperite o serie de nereguli în companiile din județ. Astfel, au fost aplicate 4.968 de sancțiuni, dintre care 4.276 de avertismente și 692 de amenzi în valoare totală de aproape 12 milioane de lei.

De asemenea, anul trecut, s-au înregistrat la ITM Timiș 1.552 de sesizări, majoritatea pentru neplata salariilor restante și neplata muncii suplimentare, lipsa instructajului de protecția muncii sau neutilizarea echipamentului de protecție a muncii.

Totodată, reprezentanții instituției au realizat 3.608 de controale, fiind depistate 509 de persoane care lucrau fără norme legale.


Prin urmare, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de aproape zece milioane de lei.

ITM Timiș a mai informat că pe parcursul a anului trecut în județ au fost loc o mulțime de accidente de muncă. În total, este vorba de 673 de astfel de evenimente, dintre care 628 de accidente urmate de incapacitate temporară de muncă și 37 de accidente mortale.

Pe piața muncii a județului Timiș în anul 2018 au lucrat un număr de 125.837 de zilieri, cu o medie lunară de aproximativ 10.500 de zilieri.

„ITM Timiș acționează în anul 2019 în două mari direcții: depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale de angajare (muncă la negru) și prevenirea producerii accidentelor de muncă, în mod deosebit cele mortale (în mod deosebit în construcții) și desigur este necesară o evaluare corectă a riscurilor pentru evitarea producerii accidentelor de muncă”, a informat ITM Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.