Noi trasee pentru bicicliștii aventurieri, în vestul țării

Noi trasee pentru bicicliștii aventurieri, în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii mersului pe două roți au la dispoziție, începând cu acest sezon turistic, peste 300 de kilometri de trasee marcate în una dintre cele mai frumoase zone din vestul țării.

Hunedoara este un județ în care nu ai cum să te plictisești, asta pentru că abundă de obiective turistice diverse. Hunedoara reprezintă și destinația perfectă pentru pasionații mersului pe două roți, care iubesc să se plimbe în natură și să descopere peisaje noi, deosebit de frumoase. Bogata rețea de șosele județene și comunale, precum și drumurile forestiere ce urcă spre înălțimile munților reprezintă tot atâtea variante de trasee de bicicletă.

Iar Țara Hațegului nu trebuie ratată de bicicliști, pentru că aici se găsesc o mulțime de obiective culturale și naturale ușor accesibile chiar și pe două roți. În această zonă, ideală pentru cicloturism și mountain bike, turiștii pot opta pentru plimbări ușoare sau trasee mai lungi și mai solicitante.

Începând cu acest sezon turistic, Asociația de Ecoturism din România informează că turiștii vor avea la dispoziție în Țara Hațegului – Retezat peste 300 de kilometri de trasee marcate. Este vorba, în total, de doisprezece trasee turistice care pot fi parcurse pe două roți și care reprezintă primele astfel de trasee omologate de către Ministerul Turismului în România, în parteneriat cu Salvamont Hunedoara și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani.

„Cu bucurie, vă anunțăm oficial că începând cu acest sezon turistic, în Țara Hațegului – Retezat vă așteaptă peste 300 de kilometri de trasee marcate, pe parcursul cărora veți putea descoperi o sumedenie de atracții turistice dintre cele mai diverse”, a informat Asociația de Ecoturism din România, care coordonează activitatea destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat.

Astfel, pe parcursul celor 300 de kilometri, bicicliștii vor întâlni locuri, oameni și povești de neuitat.


„Țara Hategului – Retezat cuprinde valori extraordinare ale naturii sau create de om, atât de speciale încât au fost recunoscute de UNESCO drept Rezervație Omul și Biosfera și Geoparc Internațional UNESCO. Din 2016, zona a primit din partea Ministerului Turismului statutul de destinație de ecoturism”, explică reprezentanții asociației.

Cele doisprezece trasee recent omologate de către Ministerul Turismului în Țara Hațegului – Retezat sunt: În urma căruței, care urează aproape șase ore, Cetatea Regală a Hațegului – trei ore, Văile Sibișel și Sălașu – 6,3 ore, Monumente – nouă ore, Culmea Cepașului – nouă ore, Dealurile Hațegului – opt ore, Piatra Mățeștilor – șapte ore, Poieni – opt ore, Râușor – cinci ore, Sălașe – 4,3 ore, Valea Dâljii – cinci ore și Densuș – Răchitova – opt ore.

Pe urmele dinozaurilor

Țara Hațegului – Retezat este locul ideal în cazul în care doriți să evadați în natură chiar și pentru o zi. Turiștii care ajung în această destinație de ecoturism vor descoperi peisaje natural deosebite, biserici medievale, case și cetăți, peșteri locuite încă din Paleolitic, zimbri și chiar dinozauri. De asemenea, legendele locale, produsele tradiționale și oamenii ospitalieri întregesc experiența turistică și o fac să fie unică. Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate în Țara Hațegului se numără Valea Dinozaurilor, drumul vulcanilor, traseu pe care poate fi admirat și un dinozaur de cinci metri înălțime și șapte lungime, reconstituit la dimensiuni și detalii foarte apropiate de cele originale. De asemenea, aici pot fi văzute şi ouă adevărate de dinozaur, care au fost descoperite în Ţara Haţegului.

Un alt traseu este cel din Haţeg spre Sălaşu de Sus – Mălăieşti – Nucşoara, pe care pot fi admirate fâneţe cu fluturi unici în România şi cu multe narcise în luna iunie, Cetatea Mălăieşti, dar şi o moară tradiţională. Aceasta se află în satul Peştera, ce îşi are numele de la o peşteră spectaculoasă. De asemenea, turiştii pot porni şi pe urmele romanilor şi al lui Jules Verne. Astfel, un traseu pleacă din Haţeg spre satul Peşteana, în care se află „Tăul fără fund”, o mlaştină în apropierea căreia creşte şi o floare carnivoră. Din acest sat se ajunge la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, iar în final la Cetatea Colţ, cea care l-a inspirat pe Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.