Tăriceanu, mesaj pentru Societatea Timișoara pentru că l-a premiat pe Augustin Lazăr:...

Tăriceanu, mesaj pentru Societatea Timișoara pentru că l-a premiat pe Augustin Lazăr: „Aduce atingere celor care s-au sacrificat pentru libertate”

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-343136543">

Candidații care se află pe lista ALDE pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai au fost lansați, astăzi, cu mare fast, la Timișoara. Sute de membri ai formațiunii politice din toată zona de vest a țării au participat la eveniment.

Președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost așteptat de către simpatizanți care au scandat de mai multe ori „Tăriceanu președinte” și l-au apaudat. De asemenea, un timișorean nemulțumit de guvernarea PSD-ALDE a intenționat să-i ofere președintelui Senatului un set de cătușe, însă nu a mai reușit, pentru că Tăriceanu a fost adus cu mașina chiar până în fața sălii unde a avut loc lansarea candidaților, iar bărbatul nu a avut acces.

Printre cei care au luat cuvântul în fața mulțimii s-a numărat și consilierul local independent Adrian Orza, care a precizat că „există nevoia unui echilibru în ceea ce privește susținerea unei Europe unite a națiunilor, iar ALDE oferă acest echilbru”. De asemenea, Norica Nicolai, aflată prima pe listă ALDE pentru alegerile europarlamentare, a precizat că dacă Timișoara ar avea un primar din partea partidului, orașul ar putea rivaliza cu Veneția.

„Sper ca Mica Vienă, așa cum știm cu toții că se cheamă și azi Timișoara, într-o zi, când va avea un primar de la ALDE, să facă bine să regularizeze Bega, ca să rivalizați și cu Veneția. Asta vă doresc. Am făcut lobby, alături de mulți colegi de-ai mei din Parlamentul European, ca anul 2021 să fie anul Timișoarei Capitală Culturală Europeană. De ce nu, poate într-o zi, după tradiția Sibiului, și voi să dați un președinte al României. Dar sper ca nu un produs de imagine, nu o făcătură, ci să avem un președinte autentic”, a adăugat Norica Nicolai.

Cel care a încheiat seria discursurilor a fost Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, care a ținut să le bată obrazul celor din Societatea Timișoara pentru faptul că l-au premiat pe Augustin Lazăr, procurorul general al României. Asta în condițiile în care Centrul de Consultanţă Istorică a publicat scrisoarea disidentului anticomunist Iulius Filip adresată procurorului Augustin Lazăr, în anul 1986, pe vremea când acesta era preşedintele comisiei de eliberări de la Aiud, care a refuzat eliberarea deţinutului.

„Astăzi, mă uit la prezent, mă uit la Timișoara și văd ceva pentru mine incredibil, care mă face să fiu foarte trist. Atitudinea Societății Timișoara, care-l premiază pe procurorul general al României. Eu, ca liberal, am crezut întotdeauna că statul de drept se fundamentează pe instituțiile care apără drepturile și libertățile cetățenilor, nu pe instrumentele represive ale statului. Cum să premiezi un procuror care a călcat în picioare cele mai elementare drepturi ale luptătorilor anticomuniști din perioada anilor ‘80. Pentru mine acest lucru este dezamăgitor și fac un apel la membrii Societății Timișoars să reflecteze bine cu privire la oportunitatea acestui gest, care are o încărcătură politică și care fără îndoială aduce o serioasă atingere memoriei celor care s-au sacrificat pentru idealurile libertății”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ulterior, și Varujan Vosganian, candidat ALDE la alegerile europarlamentare, a avut o recomandare pentru cei din Societatea Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, cărora le-a transmis „să nu profaneze amintirea martirilor din 1989”.

Foto: Virgil Simonescu

4 COMENTARII

  1. O grămadă de gunoaie are ”alde” în frunte cu tăriceanu, norica, vosganian și au tupeul să critice Societatea Timișoara chiar aici , nerușinații !

    • Societatea Timisoara a devenit de-a dreptul reactionara, o adevarata rusine condusa de un parazit devenit valet al Monicai Macovei. A abdicat de multa vreme de la principiile initiale, uitati-va la cei care au primit premii in primii ani, ce rusine ca Regele Mihai, Corneliu Coposu sau Ticu Dumitrescu sa stea alaturi de o jigodie care a slugarit regimul comunist! Unul care nu ar fi avut ce cauta intr-o functie publica de rang inalt daca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara ar fi fost aplicat la vremea cuvenita!

  2. Cu respect am sa-ti raspund eu un timisorean care la Revolutie a fost in strada la o varsta frageda. Se pare insule ca nu pot sa-ti spun individ sau domn caci folosesti niste cuvinte nedemne pentru cineva din rasa umana. Se pare ca ai un nas foarte „fin” si obraz gros ca talpa de la bocanc de-ti permiti sa jignesti niste OAMENI care nu au facut altceva decat sa intre in competitie cu cei pe care ii simpatizezi tu nesimtitule. Ti-o spune un om aflat in slujba legii si Adevarului. P.S. Nu sunt implicat politic sub nici un fel si te rog sa nu indraznesti sa-mi raspunzi . Cu respect un Timisorean indignat.

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2019/04/tariceanu-mesaj-pentru-societatea-timisoara-pentru-ca-l-premiat-pe-augustin-lazar-aduce-atingere-celor-care-s-au-sacrificat-pentru-libertate/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.