Timișenii pot face schimb de bune practici eco în cadrul celei mai...

Timișenii pot face schimb de bune practici eco în cadrul celei mai mari centrale electrice virtuale

0
DISTRIBUIȚI

climate kic accelerator

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd (M16) demarează înscrierile în Programul Virtual Power Plant, care va fi implementat în România în perioada aprilie-noiembrie 2019. CCIAT este partener oficial în România al Programului Climate KIC.

Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficiență energetică în cadrul căruia a fost construită cea de-a a mare centrală electrică din Ungaria. VPPP a realizat proiecte în valoare de 10 milioane de euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă.

Ideea din spatele colectării eficienței energetice și de energie regenerabilă în cadrul unei centrale electrice virtuale este de a oferi vizibilitate acelor proiecte care au ca rezultat scăderea consumului de energie.

Recunoscând și făcând vizibilă eficiența energetică, consumatorii pot fi motivați să se gândească la modul în care își pot reduce consumul de energie în timpul activitățiilor zilnice.


Din 2011, partenerul MI6 a operat acest sistem de merit al companiilor, numărul acestora ajungând la 8.500 în anul 2017.

Marile companii partenere, cum ar fi Audi, Opel, Continental, Honeywell, GE sau T-Systems s-au implicat și au fost colaboratori activi ai programului, prin îndrumare și schimb de bune practici în domeniul eficienței energetice și a proiectelor de energie regenerabilă. Prin Programul CLIMATE KIC, cu sprijinul CCIA Timiș, managerii de programe se extind în România unde colaborează cu profesioniști locali din domeniul eficienței energetice ca auditori externi.

Firmele interesate să se alăture acestui proiect sunt rugați să completeze chestionarul disponibil la adresa www.mi6.hu/cciat.

Termenul limită de confirmare este de 26 aprilie 2019. Informații suplimentare se pot obţine la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.