Liberty Marathon, la ediția a doua. Se pregătește un proiect menit să...

Liberty Marathon, la ediția a doua. Se pregătește un proiect menit să îmbunătățească stilului de viață al timișorenilor

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara va organiza cea de a doua ediție a UVT Liberty Marathon, evenimentul urmând să aibă loc în 2 iunie. Peste 200 de voluntari vor pune umărul la buna desfăşurare a competiţiei, a anunţat UVT. Conform estimărilor, peste 1500 de alergători din 15 țări sunt așteptați să ia parte la maratonul timișorean.

Cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv se va desfășura sub sloganul „Dare to run” și se adresează atât alergătorilor experimentați, cât și tinerilor și copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei curse organizate. Flexibilitatea și adaptabilitatea au fost luate în calcul de organizatori, astfel încât să existe curse atât pentru cei care aleargă din plăcere sau doresc să își petreacă sănătos câteva zeci de minute alături de familie, cât și pentru împătimiții de alergat. Traseele propuse variază, de la 2 la 42 de km, oferind câte o cursă pentru fiecare tip de alergător. Reprezentanții Universitatea de Vest își propuna ca până în 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii UVT Liberty Marathon să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii de sport, iar Timișoara să fie un punct important pe harta marilor maratoane urbane din țară, dar și din această parte a Europei.

Dincolo de manifestarea sportivă propriu-zisă, UVT Liberty Marathon dorește să se implice activ în îmbunătățirea stilului de viață al timișorenilor, luptând împotriva sedentarismului și promovând un mod de viață alternativ, a anunţat UVT.


Un demers decisiv în acest sens îl reprezintă programul educațional pe care îl lansează începând cu acest an. Astfel, cea de-a doua ediție a UVT Liberty Marathon cuprinde o serie de conferințe care au invitați de prim plan, personalități active în dezvoltarea personală și promovarea unei vieți sănătoase. Seria conferințelor a debutat cu Andrei Roșu, primul om din lume care a finalizat circuitul șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe cele șapte continente, câștigător al cupei mondiale de ultra-triatlon, proba de triplu Ironman, vice-campion al probei de cvintuplu Ironman și finisher al unui Deca Ironman – concurs care presupune parcurgerea a 38 kilometri de înot, 1.800 kilometri de pedalat și 420 kilometri de alergare. A doua conferință, din 9 aprilie, a avut-o ca invitată pe Lavinia Bratu, iar tema abordată a fost „Construiește-ți obiceiuri sănătoase și frumoase”, o dezbatere despre potențialul imens de care fiecare persoană dispune și modalitățile prin care acesta poate fi activat.

UVT Liberty Marathon este o inițiativă a Universității de Vest, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei competiții sportive. La prima ediție a evenimentului, au alergat peste 1200 de persoane, din peste 11 țări, iar premiile oferite au fost în valoare de 30.000 lei. Acestora li s-au alăturat 500 de susținători și peste 200 de voluntari au contribuit la buna funcționare a competiției.Mai multe informații privind cele patru categorii de curse – copii, cros, semimaraton și maraton precum și înscrieri pentru participarea la eveniment se realizează online, pe website-ul dedicat.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.