Timişoara Saracens a câştigat „în forţă” cu CSA Steaua. Meci solid făcut...

Timişoara Saracens a câştigat „în forţă” cu CSA Steaua. Meci solid făcut de bănăţeni înainte de provocarea din Rusia GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_358588" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: Virgil Simonescu

Campioana României în exerciţiu a revenit cu un succes important pe teren propriu. Timişoara Saracens s-a impus pe „Dan Păltinişanu” cu 27-17 în faţa Stelei Bucureşti. Gazdele au marcat patru eseuri şi au obţinut punctul bonus ofensiv, prin care i-au egalat pe roş-albaştrii în clasament.

Jocul a început cu o penalitate pentru oaspeţi, care au condus cu 3-0 prin reuşita lui Melinte. Până la pauză însă scorul avea să devină 15-3 pentru timişoreni, care au punctat mai întâi prin Tevita Manumua, care a înscris un eseu după o pătrundere în forţă. Samoa a transformat. Fără concretizare a fost însă execuţia neozeelandezului la a doua încercare reuşită de Manumua, tongalezul finalizând de data aceasta o fază în care balonul a circulat bine după câteva momente de fixare. Totuşi, Samoa a mai concretizat în prima parte dintr-o lovitură de pedeapsă.

Tongalezul Manumua a realizat „tripla” în debutul părţii secunde, fără transformare însă nici de această dată astfel că scorul a rămas 20-3. Momente după care Steaua a încercat să revină pe tabelă. A făcut-o doar pe jumătate, prin Doroftei, care a culcat balonul în terenul de ţintă „sarazin”, iar transformarea lui Melinte a indicat un 20-10 pentru gazdele „Marelui oval”. Campioana a revenit în ofensivă pentru punctul bonus, obţinut după eseul lui Neculau, transformat de acelaşi Samoa. CSA-ul a avut apoi o nouă perioadă de atac încheiată cu eseul spectaculos al lui Surugiu, care a plonjat pentru 25-15. Oaspeţii au transformat la rândul lor prin acelaşi Melinte şi au închis practic tabela.

Timişoara Saracens a acumulat 39 de puncte în SuperLigă, fiind avantajaţi în faţa steliştilor în caz de egalitate la finele sezonului regulat. Lider după zece runde rămâne CSM-ul, care are 44 de puncte. Pentru bănăţeni urmează peste o săptămână returul barajului european, în Siberia, cu Enisei-Stm Krasnoyarsk, în tur trupa românească s-a impus la un punct diferenţă.

Timişoara Saracens: Halalilo, Sabău, Pungea, Popârlan, Mureşan, Neculau, V. Rus, Morrison (cpt.), Rupanu, Umaga, Simionescu, Manumua, Vl. Popa, Shennan, Samoa. Rezerve: Taupaki, Boshoff, Doge, Iftimiciuc, Stewart, Whitehurst, Moala, Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.