Timișoreanul Sandu Golcea, premiul ”Mentor” pentru fizică

Timișoreanul Sandu Golcea, premiul ”Mentor” pentru fizică

0
DISTRIBUIȚI

Sala teatrului Odeon din Bucureşti a găzduit, aseară, gala de acordare a premiilor „Mentor” 2018 pentru excelenţă în educaţie, care se acordă anual unui număr de zece persoane – profesori, antrenori, pedagogi, mentori – care au descoperit, au stimulat şi au lansat tinere talente şi au contribuit esenţial la dezvoltarea şi punerea acestora în valoare, şi-au adus aportul la pregătirea tinerilor şi prin excelenţa lor educativă au contribuit la succesul unor întregi generaţii. Câştigătorii, desemnaţi de Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate – o organizaţie non profit care sprijină activităţi culturale, educative, sociale, comunitare, sportive şi proiecte ale tinerilor talentaţi din zona transfrontalieră – au fost recompensaţi cu un trofeu, o diplomă şi o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Premiul „Mentor” pentru fizică a fost decernat profesorului timişorean Sandu Golcea, cadru didactic la Colegiul Naţional „C.D.Loga”, doctor în fizică atomică şi nucleară, care este afiliat mai multor instituţii internaţionale de renume precum European Physical Society, colaborator într-un program pentru NASA, „ambasador al spaţiului” pentru ESERO – filiala română a European Space Agency.


Pasiunea sa de a pregăti elevii dotaţi pentru disciplina pe care o predă i-a adus mai multe oportunităţi de a lucra inclusiv în străinătate, în ţări precum Arabia Saudită sau Quatar, iar echipele pe care le-a îndrumat au obţinut medalii prestigioase la diferite olimpiade de pe mapamond şi la cele mai importante concursuri internaţionale. Pregătirea sa, dăruirea şi pasiunea cu care-şi pregăteşte elevii, îl fac foarte iubit şi deopotrivă respectat de către aceştia.

În urmă cu 14 ani, Sandu Golcea a câştigat competiţia „Profesorul anului”, după ce, pentru prima dată în România, elevii au avut posibilitatea ca, printr-un vot de popularitate, să desemneze profesorii cei mai simpatizaţi, după care, pe baza activităţii profesionale, au fost selectaţi cei mai buni pedagogi ai ţării, programe similare fiiind deja de tradiţie şi bucurându-se de mare succes în S.U.A., Canada şi ţări din vestul Europei. Competiţia a fost organizată de asociaţia nonguvernamentală Junior Achievement, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar selecţia s-a făcut dintr-un număr de 514 profesori care au acceptat provocarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.