Timișoreni, arestați de trupele speciale din Slovacia, după ce au aruncat în...

Timișoreni, arestați de trupele speciale din Slovacia, după ce au aruncat în aer un bancomat. În ce dosar sunt cercetați de DIICOT

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto www.dnevnik.si

Una dintre cele mai periculoase grupări de spărgători timișoreni a fost prinsă, în urmă cu câteva zile, în urma unei operațiuni a trupelor speciale ale Poliției din Slovacia, după ce a aruncat în aer un bancomat. Totul s-a întâmplat la Bratislava. Timișorenii au fost interceptați în trafic și blocați de polițiști la scurt timp după lovitură. Au fost ridicați de polițiștii din Slovacia Ioan Grațian Pinter, Milan Tînjeală și Adalbert Ponczi, au declarat, pentru PRESSALERT.ro, surse judiciare.


Aceștia au fost reținuți și au fost puși sub acuzare.

Vă reamintim că în decembrie 2017, Pinter și alți complici au fost ridicați de DIICOT într-un dosar în care au fost investigate mai multe furturi la pont. În urma activităților desfășurate, anchetatorii de la ”Crimă Organizată” au stabilit că Pinter Grațian identifica locații despre care avea informații că ar „găzdui” sume importante de bani. Ulterior, gruparea monitoriza adresa respectivă și stabilea echipamentele care trebuiau să fie folosite pentru a se da spargerea cât mai rapid și eficient. Aceștia foloseau mașini închiriate sau schimbau numerele de înmatriculare ale mașinilor, dar și cagule și mănuși pentru a lăsa cât mai puține indicii la fața locului. Trei dintre membrii grupării au fost prinși în flagrant după ce au intrat într-un imobil din Timișoara unde aveau indicii că se află o importantă sumă de bani. Instanța i-a lăsat în libertate pe membrii grupării. Spărgătorii apelau la polițiști pentru a afla informații despre victime.

Conform surselor din cadrul anchetatorilor, înainte de a fi prinși la Bratislava, spărgătorii ar fi aruncat în aer un bancomat, în luna februarie, în Viena.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.