DISTRIBUIȚI

În jur de 257.000 de lei au fost alocate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș pentru plata îngrijirii medicale la domiciul pacienţilor în perioada de la începutul anului și până în prezent. Instituţia a aprobat toate cele 134 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu, depuse la sediul instituției.

Bugetul destinat acestui domeniu de asistentă medicală, pentru perioada ianuarie-aprilie 2019, este de  aproximativ 257.000 lei. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în luna ianuarie, 72 de cereri. Anul trecut, în aceeași perioada, ianuarie-aprilie s-au înregistrat un număr de 197 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu.

Pentru că o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului.

Prezentarea recomandării la casa de asigurări se poate face de către asigurat, unul dintre membrii familiei de grad I și II, soț/soție, o persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentatnt legal al asiguratului.

„Foarte important, pentru aprobarea îngrijirilor medicale la domiciliu este recomandarea medicului, care are obligația să o transmită CJAS cu semnătura  electronică, în ziua în care a făcut această recomandare. Menționez că această recomandare este necesară pentru a  certifica numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurați”, a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director General CJAS Timiș.

În acest moment, în contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.