UDMR a votat modificările la Codul penal pentru că Kelemen Hunor a...

UDMR a votat modificările la Codul penal pentru că Kelemen Hunor a fost informat că Dragnea şi Tăriceanu nu au niciun avantaj

0
DISTRIBUIȚI

kelemen hunorKelemen Hunor a oferit, astăzi, mai multe explicaţii, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Arad, cu privire la decizia UDMR de a susţine modificările la Codul Penal şi a celui de procedură penală, adoptate astăzi în Camera Deputaţilor. Astfel, liderul UDMR a precizat că nu a fost adăugată nici măcar o virgulă în plus faţă de deciziile Curţii Constituţionale.

“În comisie nu s-a adăugat nimic la deciziile Curţii Constituţionale, nu s-a adăugat nicio virgulă. Noi am spus că deciziile Curţii Constituţionale într-o ţară democratică, indiferent că ne plac sau nu ne plac aceste decizii, trebuie să fie respectate. Este responsabilitatea guvernului, pe de o parte, şi responsabilitatea Parlamentului, pe de altă parte, să pună de acord legile cu deciziile Curţii Constituţionale. În România, ani de zile, nici guvernul, nici Parlamentul nu-şi asumă această responsabilitate, fuge de această responsabilitate. Atunci nu te fă politician. Du-te şi fă altceva. Sigur, nu e foarte plăcut, nu este foarte simplu să faci astfel de amendamente şi noi am spus că în cazul în care nu se schimbă nicio virgulă faţă de deciziile Curţii Constituţionale, atunci noi nu avem o problemă în acest moment cu aceste coduri, cu toate că noi Codul penal nu l-am votat iniţial, fiindcă aveam o problemă cu acel articol despre care am mai spus, care a şi căzut la Curtea Constituţională.


Dar nu poţi să fugi de responsabilitate şi când vine o altă majoritate, când va avea altcineva majoritate, eventual cu noi, se mai poate schimba”, a declarat Kelemen Hunor.

De asemenea, preşedintele UDMR  a precizat că de 15 ani în România se tot dezbate corupţia şi justiţia, dar nu s-a făcut nimic concret, şi că a fost informat de către colegii săi că Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu nu ar avea niciun avantaj ca urmare a acestor modificări.

“Nu vă supăraţi, din 2004 până în 2019 eu m-am albit, dar în rest nu s-a întâmplat nimic în această ţară, doar dezbatem corupţia, justiţia. 15 ani de zile. Băsescu a câştigat alegerile cu ţepele şi cu Năstase tras în ţeapă în Piaţa Victoriei. Foarte bine, ok. Dar după 15 ani de zile să nu construieşti o autostradă, să nu faci o investiţi în portul Constanţa, să nu faci lucruri care sunt necesare, dar să dezbaţi în continuare justiţia şi apoi când trebuie să pui deciziile Curţii Constituţionale în legislaţie spui că nu, că nu ştiu ce. Nu avantajează până la urmă nici pe domnul Dragnea, nici pe domnul Tăriceanu această modificare. Cred, aşa am înţeles de la colegii mei, că nu au nicio legătură, după deciziile Curţii Constituţionale în niciun caz. Înseamnă că nu meriţi să fi în Parlamentul României. Asta e, sunt decizii grele, nu sunt decizii uşoare”, a explicat Kelemen Hunor.

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Procedura parlamentară a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.