Universitatea Politehnica Timişoara a intrat în topurile US News şi QS

Universitatea Politehnica Timişoara a intrat în topurile US News şi QS

0
DISTRIBUIȚI

După ce o bună perioadă cei de la Universitatea Politehnica au evitat să anunţe atunci când au fost incluşi în topurile universitare internaţionale, acum au decis că e cazul să o facă. UPT a fost inclusă în clasamentul realizat de US News pentru anul 2019, în domeniul ingineriei, o premieră pentru universitatea timişoreană. Instituţia timişoreană a ocupat locul 582 la nivel mondial, din cele circa 900 de universități care au în portofoliu programe de studii și de cercetare din domeniul ingineriei, o contribuție importantă la această poziție având-o reputația la nivel regional (Europa, locul 45) și la nivel global (locul 415).


În rankingul US News au fost incluse doar 800 de universități (din cele 9.000 existente), selecția fiind făcută pe baza numărului de articole publicate într-o perioadă de 5 ani (minim 350 de articole publicate).

De asemenea, Universitatea Politehnica a fost inclusă în premieră în clasamentul QS (Quacquarelli Symonds World University Rankings, www.topuniversities.com), ediția 2019, pe domenii ale științei. Pentru stabilirea acestuia sunt utilizați patru indicatori: reputația academică; reputația absolvenților; Numărul total de citări per totalul articolelor publicate într-un domeniu al științei; Indexul Hirsch (H-index) al instituției (numărul de articole în funcţie de citări). UPT a fost inclusă în clasamentele pe două domenii ale  ingineriei, primul fiind  inginerie mecanică, aeronautică și ingineria fabricației (între primele 350 universități la nivel global și pe locurile 1-2 în România, la egalitate cu Politehnica București); iar cel de-al doilea fiind inginerie electrică și electronică (între primele 500 de universități la nivel  global și pe locul 3 la nivel național).

În clasamentul QS, UPT apare înaintea unor universități de tradiție: Poznań University of Technology, Tampere University of Technology, Université de Technologie, Troyes (UTT), University of Science and Technology Beijing, Budapest University of Technology and Economics, Technische Universität Bergakademie Freiberg, Illinois Institute of Technology, Kyushu Institute of Technology.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.