UNPR speră să strângă 12.000 de voturi în Timiș, la alegerile europarlamentare

UNPR speră să strângă 12.000 de voturi în Timiș, la alegerile europarlamentare

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1568340663">

UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea, și-a lansat, astăzi, candidații la alegerile europarlamentare la Timișoara. Evenimentul, care a avut loc la Sala Capitol, nu a fost unul cu fast, participând membri ai partidului din zona de vest a țării, care au ascultat discursurile unor reprezentanți ai UNPR.

Titu Bojin, președintele UNPR Timiș, a precizat că la alegerile europarlamentare din această primăvară, partidul ar trebui să obțină în jur 9% în județul nostru pentru a “demonstra că existăm”. “Nu ne angajăm la procente extraordinare sau la număr de membri extraordinari, voturile vor fi cele care ne vor arăta procentajul pe care-l avem”, a declarat Titu Bojin.

Nici Ion Răducanu nu are mari speranțe că UNPR va obține un scor prea bun la alegerile europarlamentare. “Suntem oameni cu picioarele pe pământ, nu credem că o să răsturnăm bolovanul cel mare printr-un efort de câteva luni, în care am reușit să ne punem pe picioare în 90% din țară, dar avem organizații puternice. Sperăm să trecem de 5% și să trimitem în Parlamentul European doi, trei oameni, cărora nu li se poate reproșa nimic. Lista este deschisă de doi oameni de mare caracter, care reprezintă ceva în România. 12.000 de voturi ar trebui să luăm la Timiș, nu este mult la numărul de locuitori ai județului. Sunt peste 70 de organizații în județ”, a precizat Ion Răducanu.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a declarat că, în acest moment, UNPR numără peste 50.000 de membri, iar partidul și-a propus să obțină un scor de 10% la alegerile locale de anul viitor.

„Cred că ne reunește dragostea de țară, care a fost luată foarte mult în derâdere. Doar cu dragoste de țară s-au făcut lucrurile mari, precum Revoluția, bine, cu sacrificiu. Suntem într-un proces de reconstrucție al partidului. Ne pregătim pentru europarlamentare, unde avem doi vectori buni de imagine, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu. Avem vești bune, în sensul că în ultimele luni au venit 50.000 de membri, unii foști colegi, alți români patrioți, foarte multe cadre militare. Obiectivul nostru este ca anul viitor, la alegerile locale și generale, să revenim înapoi acolo unde am fost, în Parlamentul României”, a afirmat Gabriel Oprea.

Lista candidaților UNPR la alegerile pentru Parlamentul European este deschisă de Gabriel Oprea. Pe poziția a doua se află Ilie Năstase, iar pe trei – Anghel Iordănescu, care a și fost prezent astăzi la Timișoara. La sfârșitul lunii martie, Oprea declara că în cazul în care va ajunge europarlamentar, va renunța la mandat în favoarea colegilor săi. Titu Bojin ocupă poziția a 12 pe lista UNPR.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.