Victimele gripei. 10 persoane au murit în Timiş ca urmare a complicațiilor...

Victimele gripei. 10 persoane au murit în Timiş ca urmare a complicațiilor provocate de virus

0
DISTRIBUIȚI

bolnav

Actualul sezon de gripe a făcut la Timişoara un număr de zece victime. Ultima dintre acestea este o persoană de 85 de ani de sex masculin, cu afecţiuni medicale preexistente, de asemenea, o persoană de 90 de ani, la fel cu alte probleme medicale, decedase tot în martie, ducând numărul persoanelor la zece.


La ultima raportare, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Timis, în săptămâna 18 –24 martie au fost raportate de către furnizorii de servicii medicale – UPU, spitale, medici de familie, serviciul de ambulanta, un număr de viroze 2013 cazuri de respiratorii, în crestere cu 5 % fata de săptămâna precedentă. Numărul de cazuri de viroze respiratorii internate a fost de 75. de asemenea, au fost raportate 322 pneumonii în creştere cu cu 12,7% fata de săptămâna anterioară, fiind internate 67 de persoane.

Probleme au fost în continuare şi cu gripa, au fost 29 de constatări, în scădere cu 32% faţă de săptămâna anterioară, fiind internate 15.

Cazuri de gripă confirmate în laborator în săptămâna menţionată a fost de două, fiind vorma de două cazuri de virus gripal AH1 şi virus gripal AH3. Astfel, numărul total de cazuri de gripă confirmate în laborator a ajuns la 30.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.