Zeci de căsuțe, înghesuite peste drum de catedrală. Târgul de Paști, deschis...

Zeci de căsuțe, înghesuite peste drum de catedrală. Târgul de Paști, deschis cu discursuri ale primarului Robu: „Să știți că nu sunt chiar așa mare tăietor de cabluri” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-78982243">

Ediția din acest an a Târgului de Paști a fost oficial deschisă, astăzi, în centrul Timișoarei. În total, aproximativ 50 de căsuțe au fost înghesuite vizavi de Catedrala Mitropolitană. Asta pentru că, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, cealaltă parte a Pieței Victoriei trebuie să fie liberă, în condițiile în care în perioda 19 – 21 aprilie este programat festivalul florilor Timfloralis.

În acest an, municipalitatea s-a gândit să vină cu decorațiuni noi de Paști. Astfel, în spațiile verzi au fost amplasate flori, fluturași sau chiar morcovi. De asemenea, în fața Monumentului Eroilor a fost montat un panou pe care scrie “Timișoara” și un ou uriaș, ambele de culoarea mov.

În deschiderea Târgului de Paști, trecătorii au putut urmări un scurt concert susținut de Timișoara Big Bang, iar apoi a urmat discursul primarului Nicolae Robu, care a vorbit, printre altele, despre șomajul aproape inexistent și i-a încurajat pe cetățeni să “susțină” orașul.

“Avem o tradiție frumoasă, ca în fiecare an, timp de câteva săptămâni, în superba noastră Piața Victoriei să marcăm faptul că se apropie sfintele sărbători de Paști. Noi știm în acest oraș minunat și să muncim, și ne mândrim că suntem un oraș cum puține sunt chiar în lume în care practic nu există șomaj, toată lumea își câștigă existența muncind, dar știm să ne facem viața și frumoasă în timpul nostru liber. Avem nenumărate evenimente, eu câteodată chiar sunt oprit de unii cetățeni și mai în glumă, mai în serios, ei îmi spun, sunt prea multe, domnule primar, că noi suferim că nu putem participa la toate. Ei bine, și în acest an, ați văzut că am venit cu o ofertă de căsuțe, sperăm să vă placă cum este totul amenajat. Ne-am înghesuit puțin în această parte a pieței pentru că între 19 și 21 aprilie avem o nouă ediție a festivalului florilor Timfloralis și a trebuit să lăsăm spațiul dinspre Operă liber pentru acest festival. Dar cred că sunt toate condițiile îndeplinite să ne simțim minunat. Haideți să ținem un pic mai mult la orașul nostru, să îl prețuim la nivelul a ceea ce el înseamnă, puține orașe au atâtea atuuri câte are Timișoara”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a răspuns și unei glume lansate de prezentator, vorbind și despre “operațiunea ghilotina”. Astfel, Nicolae Robu a precizat că “nu am tăiat decât un cablu, să știți că nu sunt chiar așa mare tăietor de cabluri, doar unul l-am tăiat simbolic, să dau un semnal că nu mai putem continua să tolerăm în oraș aceste cabluri. Deja se lucrează pentru a se duce cablurile în subteran și ceea ce am dorit să se întâmple se întâmplă. Alții, în schimb, încearcă să mă pedepsească. Știți că în România este o vorbă, nicio faptă bună nu trebuie să scape nepedepsită și după această vorbă înțeleaptă se ghidează unii”.

În premieră, în acest an, la Târgul de Paști o căsuță este destinată promovării Timișoarei din punct de vedere turistic, în condițiile în care vom fi capitală culturală europeană în anul 2021.

Iată programul complet al evenimentelor organizate în cadrul Târgului de Paști:

6 aprilie – sâmbătă

16:00  Parada Iepuraşilor , spectacol pentru copii, concept  Eva Labadi

7 aprilie – duminică

13:00 – Concert Coral susținut de Corala  Epifania din Timișoara

12  aprilie – vineri

Ateliere de pielărie, broderie cusături, turtă dulce

13 aprilie – sâmbătă

16:00 – Pictăm împreună Hazliţii pe ouă uriașe!

14 aprilie – duminică

13:00 – Concert Coral, susținut de Facultatea de Teologie din Timișoara

19 aprilie – vineri

16:00   Expoziția de Pictură “Lumina Florilor de Paști ” –  Muzeul Catedralei Mitropolitane

20 aprilie- sâmbătă

11.00    Decorarea Oului Uriaș – demonstrație culinară Marian Popovici Ateliere de ceramică, ouă incondeiate, sculptură în lemn

21 aprilie – duminică

17:00 –18.00  Pelerinajul Floriilor – organizat de  Catedrala Mitropolitană

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.