Zero interes pentru punerea în valoare a Turnului de Apă din Iosefin....

Zero interes pentru punerea în valoare a Turnului de Apă din Iosefin. Decizia Primăriei Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

turn iosefin

Interes zero pentru concursul de proiecte lansat de Primăria Timișoara, în luna februarie, pentru punerea în valoare a Turnului de Apă din zona Iosefin. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru competiția de soluții cu tema “Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin, str. Gh. Barițiu” a fost 21 martie, iar potrivit reprezentanților municipalității, nimeni nu s-a înscris în concurs.

În aceste condiții, Primăria Timișoara a luat decizia de a relua concursul de soluții, dar și de a majora suma de bani pe care ocupantul primului loc ar urma să o primească.


Practic, potrivit unui proiect de hotărâre care a fost votat de aleșii locali, a fost scăzută suma de bani primită de ocupanții locurilor doi și trei și majorat premiul I.

Astfel, premiul I constă în “contractul de servicii de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT), precum și asistenţa tehnică de specialitate din partea proiectantului pe perioada implementării proiectului, în valoare de 134.360 lei, fără TVA”, în loc de 112.000 lei, cât era inițial. Ocupantul locului II va primi 10.000 de lei, în loc de 23.350 lei, iar cel de pe poziția a treia – 5.000 de lei, în loc de 14.010 lei.

Turnul de apă din Iosefin a fost ridicat între anii 1913–1914, ca frate geamăn al celui din cartierul Fabric. Turnurile, cu înălțimea de 52 m, au fost ridicate la capetele rețelei de distribuție a apei și au servit pentru compensarea consumului maxim din cursul zilei. Edificiul se află pe lista monumentelor istorice ale Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.